Dossier nokti

Hailey Bieber kao inspiracija: Ovo su najbolje manikure svih vremena

Manikura je danas složena ‘umjetnička disciplina‘, primjer su nokti manekenke kakve bi svi htjeli imati, a koje mnogi beauty stručnjaci ističu kao apsolutni ‘must have‘.

Poslije ovogodišnjeg najvažnijeg modnog događaja, njujorške Met Gala u svibnju, nije se pričalo samo o haljinama u kojima su se uzvanice prošetale na legendarnim stepenicama. Dežurnim beauty-trend chaserima za oko je zapao detalj u besprijekornom outfitu Hailey Bieber - njezini nokti. Boja laka murano stakla sa sjenom ružičaste proglašena je jednom od najboljih manikura na crvenom tepihu. Nazivaju ih još i "ostakljeni nokti", a manekenka je na Instagramu pokazala kako je dobila prelijep murano efekt.

"Nanesem jedan tanki sloj boje, potom ponovim i onda preko njega utrljam sjajni prah. Volim miješati vlastite boje", rekla je priznavši da boje miješa (čitaj gotovo ih je nemoguće kopirati) i njezina umjetnica za nokte, Zola Ganzorigt, za čiji slobodni termin u Los Angelesu postoje duge liste čekanja.

Uređivanje noktiju odavno je umjetnost, kolekcije lakova za nokte iz sezone u sezonu sve su raskošnije, tu su i serije prozirnih lakova za učvršćivanje boje, glitteri za posebne efekte, ukrasi koji se lijepe na nokte, cirkoni …

Hailey teži profinjenoj eleganciji ruku stoga je za cvjetni look noktiju iskoristila prozirne naljepnice s uzorkom tratinčica. Detalj je efektan, ali i dovoljno suptilan da pristaje uz svaku odjevnu kombinaciju.

Tamnocrveni lak klasik je, no Hailey Bieber u reklami za Tiffany & Co. u lipnju ove godine koristi nijansu kakvu su imale dive iz zlatne ere Hollywooda. Nokte je u tom tonu dizajnirala Zola Ganzorigt, diskretno naglasivši njihovu oštrinu (Hailey je poznata po tome da preferira oblik badema).

Sušta suprotnost vamp manikuri nokti su u boji žvakaće gume. Svijetla nijansa i dodatno naglašen sjaj daju im zabavnu notu. Poželjno je nositi ih uz neutralnu odjevnu kombinaciju jer će definitivno "ukrasti" pozornost.

Klasik Hailey Bieber su baby pink nokti. Manikura izgleda naoko jednostavno: njezina omiljena umjetnica postigla ga je kroz nekoliko slojeva.

Najprije je nanijela OPI osnovni gel otkriva People, potom ide sloj Presto Color gela #98, pa sredstvo za sjajni efekt OPI Chrome Effects No-Cleanse Top Coat, a za završni touch još idu premaz OPI Chrome Effects in Tin Man Can i sloj za pojačani sjaj, OPI GelColor Stay Shiny Top Coat. Sad je jasno zašto nokte zvijezda ne uređuju manikerke nego umjetnice.

Linker
18. travanj 2024 09:26