gloria in

9 odgovora na devet važnih beauty pitanja

Naš tim frizerskih i make-up stručnjaka ima rješenje za upite koji se najčešće upisuju u Google: saznajte što je to točno balayage, kako očistiti četkicu za make-up, kako pravilno popuniti obrve...

Kako vizualno povećati usnice?

"I tanke usne mogu izgledati senzualnije: obrubite ih olovkom milimetar izvan prirodnog ruba kako bi fingirali sjenu koju imaju punije usne. Zatim nanesite ruž svjetliji od olovke i kisticem tapkajte rubove usnica kako bi se olovka i ruž stopili" - govori vizažistica Petra Sever.

Kako očistiti četkicu za make-up?

"Četkice, kistove i razne druge aplikatore najbolje je očistitiblagim šamponom te osušiti ručnikom. Tu su i posebne antibakterijske i hipoalergene tekućine koje se brzo suše pa se alati mogu opet koristiti nakon samo nekoliko minuta" - savjetuje šminkerica Lucija Juroš.

Što je balayage?

Getty Images
Američka glumica Olivia Wilde

"Riječ je o tehnici prikojoj se boja na kosu nanosi u gustom sloju na vrhove, a manje pri korijenu. Time se postiže efekt širokih te prirodnih i svježih pramenova. Najbolje izgledaju na poludugoj i dugoj kosi, a pristaju i plavušama, i brinetama, i crvenokosim ženama" - objašnjava frizer Zvonimir Franić. U salonima ćete ovu uslugu platiti od 300 do 800 kn.

Kako potaknuti kosu da brže raste?

"Pretjerano stiliziranje i smanjeni unos proteina i vitamina loše utječu na kvalitetu vlasi. Sporijem rastu pridonose i proizvodi sa silikonima jer se teško ispiru pa začepljuju folikule. Rješenje su pilinzi koji potiču mikrocirkulaciju i uklanjaju ostatke preparata. Kosa voli i masažu losionima i tonicima, pogotovo ako su na bazi neema i ružmarina koji jačaju vlas" - kaže Irena Dominić, vlasnica salona Hairbox.

Matrix Biolage Sugar shine piling za kosu (196 kn)

Kako isplesti klas pletenicu?

"Efektnije od klasičnih u svečanim će prigodama izgledati takozvane klas pletenice. Kosa se žačešlja u visoki rep koji se podijeli na dva pramena, zatim se vanjski tanki pramenovi naizmjenicno prebacuju s lijeve i desne strane prema sredini sve do vrhova kose. Važno je da plet ne bude prečvrst "- objašnjava Evelin Benković, vlasnica frizerskog studija Evelin.

Getty Images

Kako nakovrčati kosu peglom?

Getty Images
Britanska glumica Sienna Miller

"Popularni izlomljeni valovi lako se mogu oblikovati uz pomoć pegle za kosu. Pramen po pramen omotajte oko uređaja (dalje od lica) pazeći da vrhovi ostanu ravni" - objašnjava Sanja Čabraja, vlasnica salona Dessange.

L’Oreal Professionnel Messy Cliche sprej za razbarušeni izgled (138 kn); Remington PROlux pegla za kosu (551,20 kn).

Kako se riješiti podočnjaka?

"Glavni krivac za vrečice i tamne kolutove ispod očju je genetika, ali uzrok može biti i nedovoljno sna, sol pa i čašica šampanjca previše. Područje oko očiju je izuzetno osjetljivo pa ako koža nije dovoljno hidratizirana, prve će bore upravo tu biti najvidljivije. No, kozmetička industrija nudi rješenje u obliku krema s ekstraktom kofeina koji djeluje poput drenaže, vitaminom C koji ujednačava ten te hijaluronskom kiselinom zaslužnom za cjelodnevnu hidrataciju" - kaže Jelena Batić, vlasnica DermCare centra.

La Roche-Posay Redermic C (221,41 kn); Afrodita Why maska (11,99 kn).

Kako popuniti obrve?

"U oblikovanju obrva treba slijediti njihov prirodni oblik. No, neke smjernice su univerzalne - početak bi trebao biti u ravnini s unutarnjim kutom oka, a završetak pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na dio između vanjskog kuta oka i nosa. Zatim se olovkom popuni područje na kojem nedostaju dlačice te ih se dodatno fiksira gelom u istoj nijansi" - kaže Manuela Picard, vlasnica Brow Bara.

Chanel olovka s češljićem (207 kn) i paleta sjenila za obrve (372 kn)

Kako odabrati i nanijeti korektor?

"Korektor i/ili iluminator najbolje će prikriti podocnjake, a pri odabiru treba paziti da nijansa bude za ton svjetlija od podloge. Najprije se nanosi puder, a zatim se korektorom iscrtaju linije u obliku slova V od unutarnjeg i vanjskog kuta oka prema sredini obraza, i nježno se utapkaju. Reflektirajuće čestice privući će svjetlo pa ce lice izgledati odmorno. Ako su podočnjaci tamni, poslužit će korektor u narančastoj nijansi" - savjetuje vizažistica Žana Kožul.

Guerlain Precious Light Illuminator (329 kn)

Linker
13. travanj 2024 17:35