NIJE PRVOTRAVANJSKA ŠALA

Kanađanka hrvatskih korijena početkom travnja preuzima novu funkciju u svjetski poznatoj modnoj tvrtki

Ovog je proljeća Tanyji Golesic trebala biti peta godišnjica na čelu tvrtke Jimmy Choo za obje Amerike i Kanadu, no 1. travnja dolazi na čelo nove divizije unutar međunarodne kompanije Capri Holdings Limited - ženskog odjela modne marke Michael Kors. Poznati američki modni dizajner rekao je da je sretan što se Tanya pridružila njegovom timu, jer ima golemo iskustvo u radu s luksuznim brendovima, a ona je, pak, ekskluzivno za Gloriju otkrila kako je doživjela to imenovanje.

- Jimmy Choo, Versace i Michael Kors dio su iste kompanije pa se nikako ne može reći da sam “otišla”. Divno je što sam i dalje njezin dio, a unaprjeđenjem sam dobila veće ovlasti i mnogo više posla. Ne samo da je Michael Kors veliki globalni brend, već će mi nova pozicija omogućiti da proširim svoj utjecaj izvan Amerike, što nije bio slučaj dok sam radila za Jimmy Choo. Jako smo usredotočeni na rast u Europi i Aziji, jer su nam danas najveće tržište Sjedinjene Države. Pred nama su vrlo uzbudljiva vremena, uzbuđena sam zbog novog koraka u karijeri i veselim se budućem radu - rekla nam je Tanya Golesic, koja već dvadeset godina živi u New Yorku, ali se zbog pandemije koronavirusa s osmogodišnjom kćeri Milom preselila u istočni dio Long Islanda. Točnije, u The Hamptons, gdje mnogi bogati Njujorčani bježe od gradske užurbanosti i vreve.

Njezini roditelji, Riječanka i Samoborac, 70-ih su se iz Hrvatske doselili u Kanadu i u gradu Gananoqueu vodili mali hotel.

image
Tanya Golešić sa kćeri živi u New Yorku.
PRIVATNA ARHIVA

Kad su ga prodali Tanyjina majka je otvorila dva dućana s tekstilom te joj prenijela ljubav i smisao za modu i lijepo odijevanje. Već je petnaest godina na istaknutim pozicijama u svijetu vrhunskih brendova, među kojima su bili i Marc Jacobs te Ralph Lauren, a osim na karijeru, Tanya je ponosna i na hrvatske korijene. Od druge godine dolazi u Hrvatsku, najčešće u Zagreb i Makarsku gdje ljetuje i gdje je krstila kćer.

- U Hrvatskoj volim ljude, kulturu, more, hranu... Najjednostavnije rečeno sve - rekla nam je Tanya Golesic, koja je ljubav prema domovini pokazala i kad je s Kanadsko-hrvatskom gospodarskom komorom pokrenula skupljanje novca za Sisačko-moslavačku županiju nakon razornog potresa.

- Kad se to dogodio, probudile su me brojne SMS poruke obitelji i prijatelja iz Zagreba. Svi su, hvala Bogu, bili dobro, ali, naravno, u šoku. Nešto tako veliko i nesvakidašnje donijelo je mnogo straha i neizvjesnosti, a to je zastrašujuće. Bila sam slomljena vidjevši fotografije Petrinje, Gline i Siska - rekla je Tanya Golesic i dodala kako se nada da će se situacija s covidom-19 i potresom smiriti pa će ovog ljeta ponovno doći u Hrvatsku.


ČITAJTE I:

Žena na čelu Jimmy Chooa: 'Prioritet mi je sačuvati sebe i obitelj, pa makar i s lošom frizurom'

Tanya Golešić, predsjednica uprave modnog diva Jimmy Choo: 'Naučite biti fleksibilni i ponizni da biste uspjeli'

Linker
20. travanj 2024 06:39