kreativna oaza

Ne znate gdje popiti kavu u Zagrebu? Ovaj šarmantan kafić osvojit će vas na prvi pogled

U njemu se prepliće nekoliko različitih stilova, a mnoštvo izbalansiranih detalja i boja čine ga ugodnim mjestom za druženje.

Zagreb je u ovo doba godine poprilično prazan - mnogi su se uputili južnije, što onima koji su ostali ostavlja dovoljno vremena za popiti kavu u omiljenim kafićima u kojim se najčešće ne može naći slobodno mjesto.

Sve ljubitelje dobre kave, ali i sve one kojima treba osvježenje ako se zateknu na zagrebačkoj žegi, oduševit će šarmantni kafić blizu centra grada. Tres Chic Cafe smjestio se u Vlaškoj ulici 101, a zbog svog jedinstvenom uređenja teško ga je ne primijetiti.

image

Retro eksterijer privlači pažnju prolaznika.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Odmah s ulice pogled će vam privući njegova upečatljiva zelena boja, mnoštvo biljaka kod ulaznih vrata, ali i unutra te stolice i stolići neodoljivog šarenog dizajna za ispijanje kave na improviziranoj terasi.

Vlasnik kafića, zagrebački ugostitelj Matija Sindičić, prošle nam je godine u intervjuu za Gloriju otkrio da je želio da se njegovi gosti osjećaju kao u alternativnom dnevnom boravku. I uspio je!

image

Vlasnik Matija Sindičić.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Tada je čekao posljednje dozvole za otvaranje, a sada u njegovoj bogatoj ponudi uživaju mnogi koji vole popiti kavu na zanimljivim mjestima.

image

Biljke su važan dio uređenja.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Umjetno cvijeće, neonski natpisi, mnoštvo starog namještaja krasi interijer, a Matija je sve nabavio putem interneta, od restauratora, s buvljaka ili pak putovanja. A ideju za uređenje crpio je sa Silbe, otoka gdje je ljetovao cijelo djetinjstvo, kao i iz omiljenog TV serijala "Black Sails" te iz uređenja kafića koje je posjetio diljem svijeta.

image

Mnoštvo praznih okvira daje zanimljivu notu prostoru.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

"U uređenju interijera ne podnosim minimalizam i prezirem uniformnost: zbog toga je u Très Chic Cafèu svaki stolac različit i priča za sebe, baš kao što su to i stolovi, pepeljare te drugi uporabni predmeti. Uređenje interijera doživljavam kao igru koja nikada ne prestaje", rekao je tada Matija.

Osim kave, u ponudi imaju smoothieje i osvježavajuće koktele, a ponudu su ove godine osvježili fantastičnim triom: Mai Tai, Bourbon Sour i Espresso Martini koktelima.

image

U ponudi imaju i nekoliko novih koktela.

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Otkrili su nam da preko ovog ljeta vikendom održavaju i koktel partije na koje možete skoknuti nakon posla ili kada se vratite s godišnjeg.

image

Namještaj pripovijeda zanimljivu priču.

BERISLAVA PICEK/CROPIX
image

Čak je kupaonica uređena u posebnom stilu.

BERISLAVA PICEK/CROPIX
Linker
22. studeni 2022 09:33