ljubav prema unikatnom

Zanimljiva priča stoji iza ogrlice prve dame: ‘Sanja zna i može nositi tako zahtjevne komade nakita‘

Sanja Musić Milanović uvijek oduševljava odabirom nakita. U dnevnim varijantama on je primjeren i elegantan, no u formalnijim varijantama on je avangardan, važan i impozantan. Ne može takav nakit svatko iznijeti, svjesna je toga i dizajnerica Ivana Knez, koja stoji iza ogrlice kojom je na primanju na Pantovčaku prva dama oduševila u subotu.

Zahtjevne, dramatične komade nakita ne može nositi svatko. Lako, naime, takvi statement komadi mogu zasjeniti čak i samu osoba koja ih nosi, a nakit nikada nema takvu svrhu. Ima svoje značenje, ljepotu, savršen je dodatak svemu što nosite, a minimalizam vješto pretvara u zanimljivu avangardu. Stoga je za određene komade potrebna jaka osobnost, kakvu svakako ima prva dama Hrvatske.

Sanja Musić Milanović nosila je, naime, na primanju Udruženja arhitekata na Pantovčaku predivnu unikatnu ogrlicu, kako doznajemo, makedonske dizajnerice hrvatskog podrijetla, Ivane Knez.

Prva dama nosila je crnu haljinu duljine ispod koljena, a kombinirala ju je s crnim salonkama i naočalama. Dala je tako prostora ogrlici koja je bila glavna zvijezda Sanjine kombinacije. Kako i ne bi, kada je dizajnerica Knez ogrlicu napravila samo za nju. Naime, vlasnica brenda Drama često radi 'one piece' komade, a upravo jedan takav stigao je u ruke epidemiologinje Musić Milanović. Sanja je oduševila slavnu dizajnericu koja smatra, doznajemo, da - 'Sanja zna i može nositi tako zahtjevne komade nakita'.

image
Ivana Knez ogrlicu je izradila samo za Sanju Musić Milanović.
RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Makedonska veza! Ogrlica Sanje Musić Milanović oduševila modne sladokusce

Čitajte i: Elegancija Sanje Musić Milanović: Prva dama otišla na premijeru u čast Mani Gotovac, zablistala u crnom izdanju

Ivana Knez svjesna je posebnosti i dramatičnosti svojih rukotvorina, koje velikim dijelom proizlaze i iz činjenice da je na Akademiji u Beogradu diplomirala kostimografiju. Radi pod brandom imena 'Drama', koji će uskoro imati opciju i online prodaje.

image
Na inauguraciji je prva dama nosila nakit Nenada Sovilja, koji joj je jedan od omiljenih dizajnera nakita.
HINA/ POOL/ DAMIR SENCAR CROPIX

Sanja Musić Milanović je, pak, otprije poznata kao ljubiteljica ručno rađenog, unikatnog nakita. Voli u svojim istupima podržati rad domaćih dizajnera, a poznato je da joj je jedan od favorita, kada je nakit u pitanju, Nenad Sovilj. Upravo je njegov nakit nosila i na inauguraciji svog supruga. Prsten iz tada nadolazeće kolekcije Metamorphosis, privukao je veliku pozornosti i dokazao još jednom da prva dama ima istančan osjećaj za lijepo.

Čitajte i: Haljina Sanje Musić Milanović s inauguracije napokon je u prodaji, a cijena je pravo iznenađenje

Čitajte i: Ekskluzivno u novoj Gloriji: Nepoznata strana prve dame Sanje Musić Milanović

Linker
15. travanj 2024 05:37