VRIJEME TOPLIH BOJA

Zaljubljeni u citrusne nijanse: 3 komada koji su nam na listi želja

Narančasta i žuta će razvedriti svaku kombinaciju, ali i vaše raspoloženje.

Volite li više mandarinu ili limun? Ovo pitanje nema veze s gustativnim doživljajima i preferencijama, već vizualnim, jer su žuta i narančasta dio novosezonske palete. Leatrice Eiseman, direktorica Instituta za boje tvrtke Pantone, izjavila je da su to boje za novo doba koje povezuju realnost i eskapizam istražujući ekstremne kontraste u raspoloženju i osjećajima.

image

Genny Autumn/Winter 2022

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Burberry Spring/Summer 2023

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

A te dvije boje izazivaju samo pozitivne emocije: toplog tona i snažne, razvedruju svaku odjevnu kombinaciju, i pristaju svim tipovima žena, bez obzira na dob, izgled i stil. Svaka od njih nosi se u jednobojnim odjevnim kombinacijama kojima dinamičnost daje spoj različitih materijala: najpopularniji parovi su pletivo i saten te čipka i koža.

image

Cipele od umjetne kože 19,99 € (150,61 kn)/ Hlače od poliestera 17,99 € (135,55 kn) RESERVED/ Pletena maksi haljina 39,99 € (301,30 kn) MANGO

Press

Tko se osjeća prenapadno, žutu, odnosno narančastu mogu, kroz detalje, kombinirati s neutralnom crnom, zlatnom i bojom konjaka. No, one koje pršte od energije sigurno će žutu i narančastu nositi zajedno, kao na reviji talijanske marke Genny. U tom slučaju neka ipak jedna od njih dominira, a druga se može koristiti za modne dodatke.

image
Gloria Produkcija
Linker
18. travanj 2024 20:27