Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Zagrebačka glumica obrijala glavu i napravila irokezu zbog filma koji nikada nije snimljen

Iako je u duši sportašica, zagrebačku glumicu na ulici se ne može sresti u tenisicama i trenirci, već isključivo u elegantnim crnim odjevnim kombinacijama i s decentnim make-upom, a za premijere bira raskošne kreacije hrvatskih dizajnera u kojima se osjeća kao u - kazališnom kostimu.

- Moj stil mogao bi se opisati kao sportska elegancija - uglavnom sam u čizmama ravnih potplata, s velikom torbom na ramenu i u udobnoj odjeći mekih tkanina, ali baš nikad ne izgledam kao da sam se tek ustala iz kreveta. Nezamislivo mi je izaći na ulicu nedotjerana, bez pudera, maskare i rumenila, neovisno o tome u kakvoj sam žurbi - kaže zagrebačka glumica Mia Biondić (31) koja se ovih dana priprema za predstavu "Tit Andronik", čija je premijera 23. ožujka u njezinom matičnom kazalištu ZKM.

Vladimira Spindler

Odijevanje za premijere sasvim je druga priča - tada obuva cipele s potpeticom visine deset centimetara i raskošne haljine u kojima se, kaže, osjeća kao u kazališnom kostimu. Neovisno o godišnjem dobu i prigodi, kad je riječ o bojama u garderobi prilično je nefleksibilna - pa je uglavnom u crnim kombinacijama. No zato joj je blisko eksperimentiranje s nijansama u kosi: prije pet godina od prirodne je brinete postala platinasta plavuša, a frizuru je skratila na samo nekoliko milimetara dužine - na takozvanu irokezu - za film "Što dečki vole" - koji na kraju nikad nije snimljen.

/ Facebook
Kao platinasta plavuša s kokoticom prije pet godina

KOŽA U PRVOM PLANU

Godine provedene pod kazališnom šminkom ostavile su trag na mojoj koži, koja je osjetljiva i sklona diskoloracijama. Zato jako pazim što stavljam na lice, koje njegujem proizvodima marke Bioderma, a ulažem i u kvalitetan puder kao što je Diorskin Forever.

DIZAJNERSKI DETALJI

Zaštitno sam lice domaće marke torbi Kon2re koje su mi - uz čizme marke Tosca Blu - omiljeni modni detalj. Zimu provodim u pletenim puloverima dizajnerice Mihaele Marković.

Zvonimir Ferina
Kampanja za marku torbi Kon2re

SAMA SVOJA TRENERICA

Karate sam trenirala četrnaest, a aikido četiri godine pa bi se moglo reći da mi je sport u krvi, a kondicijske treninge trenutačno kreiram sama i vježbam kod kuće - svakodnevno.

SLOBODNO VRIJEME

U danu baš i nemam praznog hoda jer, osim u kazalištu, vrijeme provodim i na edukaciji iz menadžmenta u kulturi te s kolegicom Nerom Stipičević vodim umjetničku organizaciju Soba2. No puno čitam, a trenutačno mi je na repertoaru "Tajni život Williama Shakespearea" - što mi je i svojevrsna priprema za predstavu "Tit Andronik".

Dodjela nagrada hrvatskog glumista / HNK / Zagreb 24.11.2107. / foto: Davor Matota / MIa biondic
Davor Matota
U kreaciji dizajnerice Lorete Gudelj na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta

Linker
17. travanj 2024 02:08