Recite nam u anekti

Tri dame i tri pobjednička stajlinga: Svaki je poseban po odličnim detaljima, ali koji zaslužuje modnu peticu?

Na DA2 filmskom festivalu pojavile su se tri dame koje i inače osvajaju sjajnim modnim lookovima pa je bilo za očekivati da će i sada zablistati svaka na svoj način.

Protekli dani bili su obilježeni trećim DA2 filmskim festivalom koji je u kinu Urania okupio zanimljiva filmska ostvarenja o kreativcima iz svijeta mode, arhitekture, dizajna i fotografije. Da se ova jedinstvena prilika ne propušta pokazala su brojna poznata lica iz hrvatskog javnog života.

No, među okupljenima posebnu su pozornost plijenile tri dame koje ćemo rijetko vidjeti u uobičajenim outfitima jer one za svaku prigodu biraju nešto po čemu će biti posebne. O stilu životne savjetnice Borna Kotromanić puno se toga zna jer se Borna svojim odvažnim modnim izričajem uvijek ističe, bilo da samo šeta zagrebačkom špicom ili je na nekom važnom eventu.

image
Borna Kotromanić
SAMIR CERIć KOVAčEVIć

Kao što je već mnogo puta pokazala, Borna voli raznolikost i spajanje različitih stilova. Ovoga puta igrala je na kartu vječne elegancije, ali s modernim pomakom. Sako i suknja od tvida klasičan su komad koji je popularizirala Coco Chanel, ali u Borninoj izvedbi, riječ je o mini suknji ispod koje se nazire rub bijele majice s printom koja se odlično uklopila u cijeli stajling.

Čitajte i: Borna Kotromanić ponovno testira modne granice: Na reviju stigla u komadu koji se malo njih usuditi nositi

Detalji poput remena, neobične narukvice koja se nosi na prstima, cipela i torbice s karikama opisuju vrckav i pozitivan Bornin karakter.

image
Judita Franković
SAMIR CERIć KOVAčEVIć

Razočarala nije ni glumica Judita Franković koja se na festivalu pojavila u posve neuobičajenom izdanju. Cijeli njezin look bio je u kaubojskom stilu - hlače od brušene kože spojila je s košuljom sa životinjskim uzorkom i predimenzioniranim sakoom, dok je na nogama imala crne čizme u muškom stilu.

Iako se odlučila za monokromatski look u kojem dominira smeđa boja, u cijelu priču dobro su se uklopili crni detalji poput boje čizama i mašna na košulji. Judita se čak i boje kose podudarala s modnim odabirom, a ruž je također bio u sličnom tonu.

Čitajte i: Konačno na godišnjem: Ni uvijek originalna Matija Vuica nije mogla odoljeti komadu kojeg volimo već godinama

image
Matija Vuica
SAMIR CERIć KOVAčEVIć

Još jedna dama koja je bezrezervno svoja jest dizajnerica Matija Vuica. Iako obično nosi jake boje i uzorke, ovoga puta bila je sva u crnom. Plišana crna tunika u spoju sa slojevitom, asimetričnom suknjom bila je pun pogodak za Matiju. Dizajnerica je u look uklopila crne mrežaste čarape i poluotvorene cipele koje se vežu po sredini.

Osim neobičnih cipela, Matija obožava i posebne torbe, a često nosi one s resicama - upravo takvu izabrala je za ovu prigodu te nije pogriješila.

Program festivala možete pratiti u Uraniji (prodaja ulaznica na www.eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima) mjestima) ili diljem Hrvatske online na platformi https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/ do 1. studenog 2021.

Linker
19. travanj 2024 10:18