Modni crush

Tko je Dora Martinović, turkologinja sa stilom: ‘Moj je modni put popločan brojnim promašajima‘

Ona je jedna od naših najpoznatijih influencerica koja je eklektičnim kombinacijama, ali i neodoljivom simpatičnošću osvojila srca brojnih pratitelja, a sada otkriva vlastite modne lekcije i promašaje.

Ako je i ne pratite na Instagramu, Doru Martinović, poznatiju pod instagramskim nazivom dorica505, možda ste već zapazili u nekoj od zagrebačkih ulica. Naime, ovu je eklektičnu Dubrovčanku, najčešće odjevenu u žarke boje doista nemoguće ne primijetiti. Riječ je o jednoj od naših najpoznatijih influencerica na čijem ćete feedu prvo primijetiti nevjerojatne modne kombinacije koje podsjećaju na one kakve se viđaju u svjetskim metropolama. Dora inspiraciju za svoje otkačene outfite crpi iz turske kulture, a Istanbul je na neki način njezina modna Meka.

image

Dora je jedna od naših najpoznatijih influencerica koja osvaja eklektičnim kombinacijama, ali i neodoljivim šarmom.

KARMEN POZNIC BOZIC

Ova nam je simpatična Dubrovčanka ispričala kako je izgledao njezin modni put, udijelila pokoji stilski savjet te se prisjetila vlastitih modnih promašaja, ali i otkrila bez kojeg dodatka ne izlazi iz kuće.

"Iako sam se trudila biti stilski minimalist, to mi jednostavno ne ide. Volim jednostavne krojeve, ali mojim ormarom prevladavaju boje, no, u posljednje vrijeme biram kvalitetne materijale i komade koje ću moći nositi godinama. Najvažnije mi je da imam dobru oversized kožnu jaknu, dobre čizme i kvalitetan camel kaput", govori Dora koju smo upitali kako je izgledao njezin modni razvoj i što je iz njega naučila.

image

Među njezinim omiljenim komadima je i oversized kožna jakna.

KARMEN POZNIC BOZIC

"Kroz godine sam naučila da modu ne treba shvaćati preozbiljno i da trebamo isprobavati sve i svašta dok ne pronađemo idealne komade ili stil za sebe. Neki se ljudi rode sa stilom, ali ljubav prema modi podrazumijeva puno modnih pokušaja, ali i promašaja - moj se zadnji dogodio baš prije dva dana. I moda je lekcija koju treba naučiti, ali ipak je najvažnije da nosite ono u čemu se osjećate dobro, tek tada će se to doista vidjeti i izvana", poručuje fashionistica.

image

Ovu je eklektičnu Dubrovčanku, najčešće odjevenu u žarke boje doista nemoguće ne primijetiti.

KARMEN POZNIC BOZIC

Što se modnih promašaja tiče, Dora se prisjetila kako je s prijateljicom nedavno gledala fotografije stare nekoliko godina, na kojima joj kombinacije i nisu, kako kaže, "reprezentativne".

"Razgovarale smo o tome trebamo li obrisati te fotke, ali na koncu sam zaključila da neću ništa brisati jer nisam bila nikakav modni znalac, već entuzijast. Samoj sam sebi u to vrijeme bila hit, potrošila bih studentski džeparac na neku tešku ogrlicu od bižuterije koju sada ne bih ni pogledala, ali da nije bilo toga, ne bi bilo ni napretka koji sam ostvarila", priznaje Dora.

Dora je magistra turkologije, a strast prema vlastitoj struci često manifestira i kroz brojna putovanja. Na fotografijama ćemo je najčešće vidjeti u Istanbulu, a upitali smo da nam otkrije pokoji shopping hack u, mnogima omiljenom, turskom gradu.

image

Obožava žarke boje i uzorke.

KARMEN POZNIC BOZIC

"Kada idem u Istanbul, redovito obiđem second handove, concept trgovine i ostala mjesta gdje se mogu pronaći komadi turskih dizajnera. Naravno, tu je i bazaar, ali obožavam i podrume, to su male trgovine u kojima se, ako kopate, mogu pronaći modni dragulji, i to za pravu siću", otkriva Dora koja na putovanjima ne ulazi u high-street trgovine, a iz kuće baš nikada ne izlazi bez svoje amajlije naziva nazar boncuğu. Riječ je o poznatom znaku u obliku oka za koje se u turskoj kulturi vjeruje kako štiti od loše sreće, a osim što je čuva, služi i kao odličan modni dodatak.

Uz Auretu, Style Heroine i Tezzu Burton, Dorine su stilske simpatije njezine prijateljice za koje tvrdi kako je inspiriraju u svim poljima, a otkrila nam je kako je nerijetko inspiriraju i neznanke koje vidi u gradu.

"Često mi cure kažu da ih moj stil inspirira, ali isto je i s moje strane. Ja sam obična cura koja voli street style i upravo me cure koje vidim na ulici često potaknu da odjenem nešto čega se možda inače ne bih sjetila", zaključuje.

Linker
16. ožujak 2024 12:36