Modna inspiracija

Svestrana, praktična i elegantna! Bijela haljina sjajan je ljetni odabir, obožavaju je i dvije poznate dame

Iako su ove ljetne sezone u fokusu jarke, upečatljive boje, tu je ultimativni klasik koji odlično izgleda u svakoj varijanti - i poslovnoj i privatnoj, uz, naravno, probran odabir detalja.

Do početka ljeta, barem kalendarski, ostalo je oko dva tjedna. Temperature su se konačno popele, što znači da jakne i deblju odjeću možemo smjestiti na dno ormara, a ljetnu, laganiju na dohvat ruke. Modni trendovi svake se godine mijenjaju - ove sezone nose se snažne, upečatljive boje koje daju dozu razigranosti svakom ljetnom outfitu, no neki klasici ipak se i dalje nose.

Jedan od njih je bijela haljina, naizgled jednostavna, ali toliko svestrana i praktična jer je možemo kombinirati baš sa svim i svačim. Bijelo u toplijim danima izbor je dvije poznate dame koje su nazočile promociji albuma prvijenca glazbenika Jure Brkljače.

Čitajte i: Meka elegancija ljetnog pletiva: Štrikani i heklani komadi nose se kroz cijeli dan - ujutro na posao, navečer za izlazak

image
Mila Elegović.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Glumica Mila Elegović na eventu je zablistala u uskoj pletenoj haljini ispod koje se nazirao bijeli grudnjak. Inače, ljetno pletivo veliki je ovosezonski hit, a s obzirom na to da je izrađeno od laganijih materijala poput pamuk i viskoze, u njemu vam neće biti vruće. Funkcionira i preko dana za posao, ali i navečer za izlazak, što je dokazala upravo Mila.

Uz bijelu haljinu isfurala je neutralne salonke i pokoji komad nakita u zlatnoj boji.

image
Uršula Tolj.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Još jedna dama koja nije mogla proći nezapaženo bila je poznata voditeljica i autorica Uršula Tolj. Ona je pak umjesto pletenine izabrala modernu sako-haljinu koja se veže pojasom u struku. I Uršula zna da se bijelo najbolje ističe zlatnim detaljima pa je u skladu s tim obula zlatne sandale na petu, a od modnih detalja uklopila je pletenu torbicu sa zlatnom ručkom i zanimljivu veliku narukvicu s printom glagoljice.

Čitajte i: Jeste li modno umreženi? Neizostavni komadi inspirirani ribarskom mrežom pravi su must have najtoplijih mjeseci

Osim zlatnih detalja, bijele haljine izvrsno se slažu i sa sandalama i torbicama u pastelnim, ali i vibrantnim nijansama poput žarkoružičaste, tirkizne, žute, koraljne i slično.

Ako vam u ormaru nedostaje upravo bijela, lagana haljina, pročešljali smo popularne trgovine i donosimo vam nekoliko sjajnih prijedloga za shopping.

image
Haljina od organskog pamuka, Reserved, 229,90 kuna.
RESERVED
image
Pamučna haljina, H&M, 150 kuna.
H&M
image
Haljina od lana, Mango, 349,90 kuna.
MANGO
image
Sofia haljina, Sezane, oko 980 kuna.
SEZANE
image
Haljina-prsluk s pojasom, Zara, 399,90 kuna.
ZARA
Linker
23. travanj 2024 09:34