Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Svestrana domaća glumica: 'Sašila sam si suknju na preklop, a od svih stvari najdraži mi je jedan mamin komad'

Obožavam košulje i majice s motivima svih vrsta malih i velikih životinja. U mojem ormaru krije se pravi modni zoološki vrt, a najdraže košulje su mi bijela s bubamarama, koju sam naslijedila od sestre blizanke, i model s konjskim glavama koju sam dobila na dar od prijateljice, glumice Ivane Bakarić - govori Dubravka Lelas (27), glumica kazališta Trešnja koju zagrebačka publika odnedavno može vidjeti i u HNK-u, gdje glumi u multimedijalnoj predstavi “Praznine”.

SREBRNO ZA PREMIJERU

U svečanim prigodama najčešće biram haljine dužine ispod koljena s cvjetnim uzorkom, ali poneka iznimka potvrđuje pravilo. Tako sam, iako ne volim šljokice i blještavu odjeću, za premijeru “Praznina” odjenula srebrnu plisiranu suknju u kombinaciji s crnom majicom “lađa” izreza.

SAMA SVOJA KROJAČICA

Prije nekoliko godina završila sam tečaj šivanja da mogu sama provesti u djelo neke zamisli. Nisam, naravno, osobita krojačica, ali baš zato još više cijenim rad djece u tekstilnoj industriji u siromašnim zemljama. Jedina stvar koju sam dosad sašila i koju rado nosim je zelena suknja na preklop s ljubičastom podstavom ukrašenom cvjetićima.

MAMINA KOŽNATA SUKNJA

Najčešće me se može vidjeti u ležernoj odjevnoj kombinaciji - u trapericama ili suknji, pritom uvijek biram modele visokog struka, a kombiniram ih uz košulje. Moje shopping destinacije su ASOS, Zara i H&M, iako imam nekoliko dobrih komada kupljenih u second hand trgovinama. U mojoj garderobi posebno mjesto ima mamina crna kožnata suknja iz osamdesetih, koja je godinama zaboravljena i nenošena stajala u njezinu ormaru. Otkako sam je, prije tri godine, otkrila i malo skratila - ne skidam se iz nje u hladnijem dijelu godine.

PROMOTORICA HRVATSKOG DIZAJNA

Torbice ne nosim, ali zato obožavam ruksake. Imam jedan predivan mali, crni Mice Torbice i jedan veći, također crni, s modrim printom Sitolaba. Podržavam male modne hrvatske brendove jer su u moru konfekcije pravo osvježenje. Dugo sam smatrala da je crna moja najdraža (ne)boja, a potom sam prije koju godinu zamolila dizajnericu Marinu Bogdanović da mi izradi dugi, plavi kaput s podstavom boje ciklame, s asimetričnim detaljima i otada me oduševljavaju boje.

S KNJIGOM NA MORE

Ovo ću ljeto, ako je vjerovati meteorologu Zoranu Vakuli, većinu vremena provesti u dvodijelnim badićima cvjetnih uzoraka i sa slamnatim šeširom na glavi u Viru. Na more idem s knjigom “Kurlani” Mirka Božića koju mi je preporučio kolega.

Linker
18. travanj 2024 16:10