Instagram
ljeto još nije gotovo

Što veći, to bolji: Slavne Hrvatice obožavaju ovaj ljetni modni dodatak

Druga polovica kolovoza označava kraj ljetne sezone i već nam dolaze misli o jesenskim kišnim i hladnijim danima. No, uz poznate Hrvatice čini se kao da je sredina sezone jer nas i dalje časte s fotografijama s plaža.

U Hrvatskoj ili u inozemstvu, poznate Hrvatice dobro su iskoristile ljeto. Nisu propustile vrijeme provedeno na plaži i na moru zabilježiti fotoaparatom pa nam gotovo svakodnevno pružaju dozu ljetne atmosfere kroz svoje trenutke s godišnjeg odmora, iako se ono polako bliži svom kraju.

Uz kupaće kostime krojene po posljednjim trendovima, naše poznate dame prate što je hit u modnom svijetu pa su se mnoge od njih opremile modnim dodatkom koji zapravo nije novost, no posljednjih godina je postao nezaobilazni dodatak za odlazak na more. Riječ je o slamnatim šeširima, no ove godine vrijedi pravilo - što veće, to bolje.

Trend (pre)velikih šešira pokrenuo je francuski modni dizajner Jacquemus još prošloga ljeta, kada su njegov pomalo nepraktični model šešira strane influencerice koristile kao dodatak svojim Instagram fotografijama. Krenuo je tako trend velikih šešira koje su rado u svoju kolekciju uključile i naše dame poput glumice i blogerice Sonje Kovač, poduzetnice Izabel Kovačić koje imaju uvjerljivo najveće slamnate šešire pa im sunčeve zrake na plaži ne mogu ništa. Jedan zavidne veličine nosi i modna dizajnerica i influencerica Lidija Lešić koja ga je uklopila u damski stajling s čipkastom haljinom i sandalama na petu.

U stopu ih slijede i Maja Šuput, Lana Jurčević, Mirna Savić i plesačica Tina Walme, s nešto manjim, no i dalje dovoljno upečatljivim pokrivalima za glavu.

Osim na plaži, slamnati šešir poslužio je i kao modni dodatak i zaštita od sunca za lice i kosu i na gradskom asfaltu. Godinama slamnati šeširi imaju ulogu ženstvenog modnog dodatka, bilo da je riječ o onima u prirodnoj boji slame, crnoj nijansi ili ukrašenima s trakom ili maramom u boji. Uz crvenu ljetnu haljinu nosila ga je glumica Martina Stjepanović kao dio ženstvenog ljetnog stajlinga.

Linker
20. travanj 2024 01:26