Maja Jurović
Na stazi i ulici

Stilski slalom: Šik u skijaškoj odjeći u gradu i na planini

Izrađena od nepropusnih tkanina, skijaška odjeća najbolji je 'izolator' od hladnoće i snijega i u gradu, a zahvaljujući svjetlucajućim detaljima poželjna je i za večernji izlazak.

Odlazak na skijanje za neke je čisti sportski užitak, a za neke i modni pa se posebna pozornost posvećuje opremi i odjeći za ‘izlazak’ na stazu: mora biti praktična, upadljiva (zbog vidljivosti na snijegu), ali najvažnije - trendovska. Tim zahtjevima udovoljile su i marke koje inače izvorno ne proizvode sportsku odjeću (Giambattista Valli), a pernate jakne (najpoznatiji su modeli talijanskog brenda Moncler) kombiniraju se s poslovnim suknjama od tvida i elegantnim plisiranim haljinama. Drugim riječima, skijaški imidž nije rezerviran samo za snježni teren već i za gradski asfalt.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 13:  A model poses during the Moncler Grenoble FW 16-17 presentation during New York Fashion Week at Lincoln Center on February 13, 2016 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images For Moncler Grenoble)
Getty Images For Moncler Grenoble
Revija Moncler Grenoble

Spica / Zagreb 21.12.2017. / foto: Maja Jurovic / Nikolina Pisek Ristovic i kcer Una Sofia
Maja Jurović

U oba slučaja najpoželjnije su jakne od nepropusnih tkanina, koje se zbog trendovske zlatne i srebrne boje doimaju futuristički, a od sličnih materijala izrađuju se i tople čizme - podjednako dobre za vikend na snijegu i za pješačenje do posla. Zbog udobnosti i nepropusnosti zlata vrijede na gradskoj bljuzgi, a vunene kape, šalovi i rukavice ukrašeni krznom, resama i šljokičastim aplikacijama ove su zime osnova garderobe - čak i kad na snježne padine i ne pomišljate. U nastavku pogledajte komade za nju i njega po odabiru našeg stilista Olivera Jularića.

Nepropusna jakna 1049 kn, Orange Point

Vunena vesta 799 kn, The Core

Gležnjače Barleycorn 1287 kn, Xyz

Vuneni šal 975 kn, Gant

Pamučne hlače 269,90 kn,Terranova

Dolčevitka od viskoze 316 kn, Sisley, City Center one

Vuneni pulover 179 kn, C&A

Vuneni pulover 299 kn, Desigual

Jakna punjena perjem 1519 kn, Timberland

Nepromočivi prsluk 321 kn, Benetton

Jakna punjena perjem 1839 kn, Hilfiger Denim

Vunena dolčevitka 1790 kn, Gant

Bunda od umjetnog krzna 1379 kn, Guess

Buce 299 kn,Mass

Nepropusna jakna 1049 kn, Orange Point

Pamučna majica 129 kn, C&A

Ovratnik od umjetnog krzna 100 kn, Orsay

Štitnici za uši 49,90 kn, Terranova

Tenisice Skechers 499 kn, Shoe-BeDo

Linker
19. travanj 2024 01:25