Lana Gojak
 Vedran Peteh / Hanza Media
fashion talk

Stilske tajne Lane Gojak: 'Jedan modni predmet bih zakonom zabranila'

Kazališna i televizijska glumica osim svojim glumačkim talentom plijeni pažnju i zanimljivim stilom. Trendovski i mladenački, Lana Gojak (35) svakoj kombinaciji da svoj osobni potpis, a s nama je razgovarala o modi, trendovima i stilu kojeg njeguje. Otkrila nam je čega u njezinom ormaru možemo pronaći najviše, koji su joj trendovi 'kriminalno' loši te ima li neke modne tajne.

Kako biste opisali svoj stil?

Rokerski chic s dozom romantike. Kožne suknje i hlače visokog struka, romantične haljine, to su mi najdraži komadi. Što sam starija sklonija sam klasici i onom manje je više.

promocija Gloria Glam / Lauba / Zagreb 15.04.2019. / foto: Maja Jurovic / Lana Gojak
Maja Jurovic
Lana Gojak

Kada bismo zavirili u vaš ormar, čega bi pronašli najviše?

Apsolutno imam najviše crnih komada. Od traperica, košulja, haljina, suknji, sakoa...Crnog nikad dosta, bar kad sam ja u pitanju. Jedino ljeti to pada u zaborav - tada guštam u svim bojama. Ljeto mi je najdraže godišnje doba i zaista uživam u lepršavim kombinacijama.

Privatni album
Lana Gojak

Pratite li aktualne trendove i ako da, koji je ove godine vaš favorit, a što nikako ne biste obukli?

Pinterest i Instagram su puni raznoraznih ideja, volim pratiti što se događa u modnom svijetu. Favorit su mi ove sezone slip satenske suknje, romantične haljine svih dužina, kaubojke, odijela. Što nikad ne bih obukla - pa nikad ne reci nikad, uggsice su mi bile grozne godinama, a onda sam ih ove zime kupila i prezimila u njima. Biciklističke hlače su mi kriminalne, glomazne tenisice su nešto što sumnjam da bih stavila na sebe, a najlonke boje kože bih zakonom zabranila.

Privatni album
Lana Gojak

Što ste posljednje nabavili u shoppingu?

Nisam tip koji ide ciljano u shopping. Češće bacim oko u prolazu pa kupim što mi se svidi, iako sam donijela odluku da što manje bacam. Ormari mi pucaju po šavovima, ne stignem iznositi pola odjeće, a vrlo često mislim, kao i većina, da nemam što za odjenuti. Tako da sam si dala u zadatak stati na loptu i prije nego nešto kupim postaviti si pitanje da li mi to zaista treba.

Privatni album
Lana Gojak

Nekad se moram pitati i nekoliko puta, ali za sad ide dosta dobro. Kad razmislim, dugo nisam ušla u trgovinu, veći je problem kad sam s curama na gostovanju, pola dana provedemo u kombiju i samo je pitanje vremena koja će prva iz dosade upaliti neku aplikaciju na mobitelu za internetski shopping. Pa da, to je i bio moj zadnji shopping...Kupila sam neke topiće za ljeto i slip satensku suknju, crnu naravno.

Koji vam je omiljeni komad iz ormara koji nosite svake proljetne sezone?

Muški bež baloner koji sam kupila prije nekoliko godina u Zurichu u second hand shopu. Nisam ljubitelj bež boje, to je jedini komad u toj nijansi kojeg imam, ali nosim ga svake sezone. Žuta kožna jakna mi je također nezaobilazna.

Hanza Media
Lana Gojak

U koje se odjevne predmete isplati uložiti više novaca i na što ste potrošili najviše?

Ulažem više novaca u čizme i kapute. Najskuplji komad koji imam su jedne Miu Miu čizme. Nije bilo mog broja pa sam kupila broj manje koliko su mi bile genijalne. Nosila sam ih naravno svega nekoliko puta, sad stoje u ormaru, za slučaj da mi stopalo smršavi. Kupljene su prije nekoliko godina, sada mi se to ne bi dogodilo, nešto sam ipak pametnija.

Privatni album
Lana Gojak

Imate li stilski trik kojeg se uvijek držite i imate li možda neki modni savjet koji su Vam dale mama ili baka?

Stilski trik i savjet koji sam dobila - osmijeh na lice! To svima stoji kao saliveno.

zagreb 06.04.2018
Lana Gojak
foto vedran peteh
Vedran Peteh / Hanza Media
Lana Gojak

Linker
20. travanj 2024 05:03