Getty Images
modna ikona

Rihanna: Modna ikona millennialsa ruši sve modne tabue

Bahata, neobuzdana i odvažna - to su epiteti primjenjivi podjednako na njezin karakter, glazbu, ali i modne odabire. Barbadoška pjevačica već godinama fascinira svojim neuobičajenim i vrlo hrabrim modnim potezima, a njezin eklektični stil osvaja i modne kritičare pa je tako nedavno uvrštena i na listu najbolje odjevenih žena svijeta u 2016. po izboru časopisa Harper's Bazaar.

Neovisno o tome sviđa li vam se njezin modni izričaj ili ne, treba priznati da Rihanna ima 'petlje': nema trenda koji nije usvojila, a brojne od njih je i pokrenula. Još 2014. šokirala je javnost pojavivši se na dodjeli modnih nagrada CFDA gotovo gola u haljini dizajnera Adama Selmana izrađenoj od 216 tisuća Swarovski kristalića. Time je oživjela trend providnih haljina na crvenim tepisima i od onda ne staje s modnim provokacijama.

Profimedia
Na dodjeli nagrada CFDA u 'goloj' haljini

Interpretacije njezinog stylinga koji se sastojao od klasične bijele košulje i traper suknje već idući dan preplavile su newsfeedove društvenih mreža, o ružičastom kaputu koji izgleda poput šećerne vate u kojem je prošetala ulicama Pariza govorilo se još mjesecima kasnije, a slično će biti i s jednim od njezinih posljednjih stilskih statementa - spojem ružičaste plišane trenirke, zelenog kaputa od pitonove kože i bijelih sandala.

Splash

Osim u vještom spajanju nespojivog, 28-godišnja pjevačica izuzetno je uspješna i dizajnu: u prošloj godini ostvarila je izvrsnu suradnju s brendom Manolo Blahnik za koji je dizajnirala tri modela čizama inspiriranih popularnim timberlandicama, a također, hvaljena je i Rihannina kolaboracija sa sportskim brendom Puma: linija Fenty gotovo je u potpunosti rasprodana, baš kao i njezina interpretacija modela tenisica Creeper. Štoviše, cijela linija tenisica rasprodana je u niti tri sata, a njezine creepersice proglašene su modelom godine.

Getty Images
Na predstavljanju svoje linije "FENTY x PUMA" na pariškom tjednu mode u rujnu 2016.

Dok čekamo njezin idući stilski eksperiment (bliži se dodjela Oscara), ali i novu modnu suradnju, donosimo neke od njezinih najupečatljivijih stajlinga u posljednje vrijeme!

Linker
12. travanj 2024 13:25