Haljina Roland Moure
 GC Images
INSPIRACIJA IZ PROŠLOSTI

Renée Zellweger napravila zaokret u stilu: Ovo su komadi koji odlično pristaju figuri 'pješčani sat'

Uloga legendarne Judy Garland u biografskom filmu američku je glumicu potaknula na promjenu stila, a pažnju privlači njezino elegantno odijevanje nadahnuto šezdesetima.

Natapirana smeđa perika i jarkocrveni ruž samo su neki od dodataka pomoću kojih se Renée Zellweger (50) preobrazila u Judy Garland, legendarnu holivudsku glumicu i pjevačicu koju tumači u aktualnom biografskom kinohitu “Judy”. No osim privremene fizičke transformacije, nova uloga plavokosoj je oskarovki donijela trajnu promjenu modnog izričaja - i to ne samo u svrhu njegove promocije.

Scena iz filma "Judy"

Naime, elegantni i odmjereni stil šezdesetih godina prošlog stoljeća, u koje je smještena radnja filma, i kostimi Jany Temime, Zellweger su se toliko svidjeli da je i privatno počela nositi takvu odjeću jednostavnih linija. Jer krojevi su to koji laskaju svakoj figuri pa tako i njezinoj sitnoj, no “dinamitnoj” tjelesnoj građi nalik pješčanom satu.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 25: Renee Zellweger is seen at
GC Images
Haljina Roland Moure

- Nikad nisam bila hrabra u modnim odabirima, premda ima toliko atraktivnih kreacija koje bih voljela nositi - posebno kad u njima vidim svoje kolegice. Nakon suradnje s kostimografkinjom Jany Temime, shvaćam da jednostavnost može itekako biti dojmljiva - nedavno je izjavila glumica.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 25:  Actress  Renee Zellweger is seen walking in soho on September 25, 2019 in New York City.  (Photo by Raymond Hall/GC Images)
GC Images
Kožnata suknja i tenisice Adidas

Budući da voli nositi haljine i suknje, Temime joj je savjetovala da bira modele midi dužine ravnog ili blagog A kroja uz koje može kombinirati salonke, ali i tenisice. Što Zellweger i čini te ih uparuje s puloverima i majicama. I to od finog pletiva s “V” ili “lađa” izrezom koji otkriva ključnu kost - a obje vrste dekoltea dobro pristaju osobama nižeg rasta jer ih vizualno izdužuju. Ovako decentan stil “podnosi” poneku ekstravaganciju - primjerice neobičan kroj rukava, povlaku koja se spušta s leđa haljine ili uzorak kože od koje su napravljene damske cipele i torbe.

Pamučna haljina 199 kn ZARA; Sunčane naočale 960 kn MALAI; Metalni prsten 60 kn PARFOIS; Steve Madden salonke 1190 kn PARAMONT

Linker
20. travanj 2024 00:04