Foto: Zvonimir Ferina
DESSERT MISTERY

Pustinjska mistika u kampanji Jelene Holec

Ne znate što biste odjenuli na glazbeni festival? Mlada nada hrvatske modne scene, dizajnerica Jelena Holec ima rješenje za vas: njezina nova ready-to-wear linija odjeće naziva “Herbarium” osmišljena je upravo za takve prigode.

Svoj apstraktni modni izričaj dizajnerica je u novoj liniji ublažila te je u ovoj kolekciji uspjela postići idealan omjer nosivog i kreativnog, ali s njenim karakterističnim potpisom. Poznata po mističnim vizualima, Jelena Holec ovoga puta donosi pravu vruću ljetnu kampanju u kojoj je pustinjiski moment Kalničkih pijesaka idealno zabilježio fotograf Zvonimir Ferina.

Ova kolekcija puno je jednostavnija od svih mojih prethodnih i predstavlja jedan novitet u mom radu. Pročišćena je od kompleksnih krojeva prijašnjih kolekcija, kako bi dobili jednu potpuno novu liniju vrlo nosive i svakodnevne odjeće. Modeli su idealni za festivale, ljetne šetnje i razna okupljanja i zabave, a prodavat će se u concept store dućanima u Zadru i Puli, te na Špancirfestu – objasnila je mlada dizajnerica.

Kolekcija „Herbarium“ rezultat je istraživanja skica i litografija floralnih elemenata koje su služile kao mediji u vrijeme dok nije postojala fotografija. Poigravanje sa slojevitošću i transparentnim momentima idealno odgovara za ljetno razdoblje, a bjelina podsjeća na čiste bijele podloge papirnih svezaka. Odjevni predmeti očišćeni su od dosadašnjih kompleksnih krojeva,ali je organski dizajn tekstila prisutan kao karakterističan potpis mlade Jelene Holec. Odjeća meko pada uz tijelo naglašavajući linije tijela, ali mu daje dovoljno slobode u kretanju i čini ju idealnom za dnevne, ali i večernje aktivnosti.

Linker
14. kolovoz 2022 00:16