Getty Images
capsule garderoba

Pronašle smo 9 modnih komada koji će biti sasvim dovoljni za cijelo ljeto

Capsule garderoba način je organizacije ormara koji je s godinama postao sve popularniji. Uvelike olakšava život i svakodnevno spremanje te štedi vrijeme, novac i prostor. Uz nekoliko klasičnih, basic i trendi komada možete izgraditi i ljetnu capsule garderobu za mjesece ispred nas, a neke je lako nositi i u ostalim godišnjim dobima.

Idealna capsule garderoba za ljeto 2019. godine bit će po ukusu svake minimalistice - prevladavaju jednostavni krojevi, neutralne boje od kojih prevlada bijela i poneki upečatljivi modni dodatak koji će cijelu kombinaciju podignuti na drugu razinu.

Uz basic komade najlakše je graditi trendi i udoban stajling za ljeto, bilo da se spremate za godišnji odmor, gradsku vrevu ili odlazak u ured. Laneni odjevni komadi i slamnati modni dodaci favoriti su mnogih trendseterica koje uživaju u klasičnom i pomalo retro modnom izričaju koji je na cijeni ove godine. S ovih devet komada nećete pogriješiti, a zadržat će se u ormaru i još nekoliko narednih sezona.

Bijela lanena haljina

Lan je materijal kojem se iznova vraćamo svakoga ljeta - pruža nam udobnost tijekom ljetnih vrućina, uvijek izgleda elegantno i šik te se prilagođava raznim prilikama, od poslovnih do casual. Jedna haljina od lana, osobito u bijeloj boji modni je saveznik za ljeto.

Rustikalni top

Vintage topići pufastih, naglašenih rukava i pravokutnog izreza kakav je nosila diva Brigitte Bardot vratili su se iz modne prošlosti i postali moderni ljetni komad koji će se slagati s traperom, ali i s različitim varijantama suknji.

Ravne kožne natikače

Kada je obuća u pitanju, ljeti je izbor najveći. Od sandala, espadrila, potpetica i platformi, klasična obuća poput ravne natikače je must have, kako za grad, tako i za plažu. Model rađen od kože u smeđoj boji je izbor kojem se okreću mnoge trendseterice jer se uklapa u svaku modnu kombinaciju.

Lagana midi haljina

Ljetno doba obilježeno je jarkim bojama i uzorcima - od klasičnih gingham kvadratića, točkica i prugica, razigranog cvijeća ili trendi životinjskog printa, izbor je na vama. Bez obzira na uzorak, midi haljina lepršavog materijala koju možete nositi kroz cijeli dan je komad koji se isplati imati u garderobi.

Basic topić

Još jedan basic komad koji se slaže s poslovnim hlačama, trapericama, zvonolikim hlačama ili suknjom. Obični bijeli, rebrasti ili ukrašeni starinskim dugmićima, ovaj jednostavni komad nosiv je na bezbroj načina.

Hlače širokih nogavica

Ako ste niže građe, izaberite culotte modele, a one s više centimetara posegnut će za palazzo modelima hlača. Lagane hlače širokih nogavica još su jedan od povratničkih trendova koji smo rado dočekali i iz kojeg se ne skidamo cijelo ljeto. Udobne, prilagodljive i lako nosive uz ostatak garderobe, ove hlače su izbor za dane kada želimo odmoriti od haljine ili suknje.

Pletena torbica ili ceker

Torbe od pletenih materijala nastavljaju svoju dominaciju i ove ljetne sezone. Ponuda trgovina puna je zanimljivih modela i za koji god se odlučite bit će efektni dodatak svakom ljetnom outfitu.

Statement sunčane naočale

Bez dobrih sunčanih naočala ne možemo zamisliti ljetnu sezonu. Od minimalističkih i minijaturnih okvira pa do onih velikih ili okruglih, svakako čine zanimljivi dodatak ljetnom stajlingu.

Slamnati šešir

Šeširi nisu rezervirani samo za plažu već mogu biti naši saveznici i za urbane kombinacije u gradu. Osim što štite kosu i kožu od sunčevih zraka, outfitu daju poseban šarm i dozu primamljive mističnosti, osobito ako se odlučite za one velikog oboda koji su ove sezone apsolutni hit.

Linker
23. travanj 2024 15:54