GC Images
JAMES TURLINGTO

Predviđaju mu briljantnu karijeru, a mnogi ne znaju da je nećak svjetski poznate manekenke

Premda je dugo izbjegavao svijet mode, 25-godišnji Amerikanac odnedavno ipak kroči stopama svoje tete, supermodela Christy Turlington - i na dobrom je putu da postane najpopularnije lice s piste današnjice.

Putene usne, izražajno plave oči, profinjene crte lica... Mnogo je sličnosti između Jamesa Turlingtona (25), nove manekenske zvijezde, i njegove tete Christy Turlington (51), nekadašnjeg supermodela, koja je 90-ih godina s Naomi Campbell i Lindom Evangelistom činila manekensko “Sveto Trojstvo”.

No, sin Christyne sestre Kelly nije dospio na pistu zbog tetinih veza - premda ga je upravo ona ohrabrivala da se okuša u karijeri modela.

Skautovi iz modnih agencija primijetili su ga na bejzbolskom terenu, kad je 190 centimetara visoki Amerikanac bio rezervni igrač kluba Los Angeles Dodgers.

Prvu ponudu je odbio, jer se nadao karijeri u svijetu profesionalnog bejzbola, no kad nije ušao u prvu postavu kluba, shvatio je da će mu talent za modeling donijeti više uspjeha i novca.

Debitantski nastup

James Turlington u ulozi manekena debitirao je prošlog rujna na njujorškom Tjednu mode, a već početkom ove godine - za nedavno održane revije u Parizu, Milanu i New Yorku za jesen i zimu 2020./2021. - angažiralo ga je tridesetak brendova, među kojima su Dior Homme, Etro, Coach, Valentino, Giorgio Armani i Brandon Maxwell.

NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 09: Model James Turlington is seen arriving to the Jason Wu Collection during New York Fashion Week at Skylight Modern on February 09, 2020 in New York City. (Photo by Gilbert Carrasquillo/GC Images)
GC Images

Zvijezda u usponu, kako ga je prozvala internetska platforma Ranker, polako, ali sigurno postaje modna ikona. Kao bivšem sportašu “leže” mu ležerni odjevni predmeti koje kombinira s ekstravagantnim detaljima avangardnih dizajnera, kao što su Vivienne Westwood i Walter Van Beirendonck.

Linker
16. travanj 2024 02:42