Profimedia, Hollywood Archive
KAO I SVE OSTALO VEZANO UZ FRANŠIZU

'Pedeset nijansi slobodniji' diktira trendove: Haljina Anastasije Steel već je pravi hit

Baš kao i o prva dva dijela ekranizacije bestselera 'Pedeset nijansi sive' i o ovom - posljednjem - priča se već mjesecima, a otkako je film stigao u kina sve zanima tko stoji iza vjenčanice u kojoj je Dakota Johnson zablistala pred oltarom.

U velikom finalu filmskog hita utemeljenog na trilogiji E.L. James glavni likovi napokon izgovore sudbonosno 'da': Christian Grey, kojeg je utjelovio Jamie Dornan, i Anastasia Steele, u čije je cipele uskočila Dakota Johnson, vjenčaju se u trećem dijelu "Pedeset nijansi slobodniji". Iako je i posljednji nastavak, kao i svaki prije, pokupio samo loše kritike i podsmijehe, obožavatelji su ponovno pohrlili u kina pa se zarada broji u milijunima i očekuje se kako će filmska franšiza ukupno zaraditi više od milijarde dolara.

Osim što će vjerojatno pokositi sve ostale filmove koji se trenutačno prikazuju u kinima, "Pedeset nijansi slobodniji" neupitno će odrediti i neke trendove, a jedan od njih mogla bi biti vjenčanica u kojoj se junakinja trilogije "Pedeset nijansi sive" udala za, u najmanju ruku problematičnog, muškarca svojeg života.

USA. Dakota Johnson and Jamie Dornan in the  ©Universal Pictures new movie: Fifty Shades Freed (2018). 
Plot: The third installment of the 'Fifty Shades of Grey' trilogy., Image: 362779380, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark

Čipka i til koji su obgrlili tijelo Dakote Johnson i nakon toga se "spustili" do poda u elegantan šlep bili su zamisao dizajnerice Monique Lhuillier, koja je zaslužna i za srebrnu slip haljinu koju je nosila u prošlom nastavku "Pedeset nijansi mračniji" na bal pod maskama.

Profimedia, Everett

Dizajnerica je otkrila kako je željela da vjenčanica koju će nositi glavna junakinja Anastasia Steele bude vrlo pamtljiva i kultna, jer jednom kad završi na filmu – živi zauvijek. Zbog toga joj je misao vodilja bila kreiranje tradicionalne haljine s modernim "zaokretom", a haljina u kojoj je 28-godišnja glumica zablistala u filmu obožavateljice će moći kupiti.

- Trenutačno nije dio niti jedne kolekcije, ali otvoreni smo za tu mogućnost ako će postojati zahtjevi za tim modelom – priznala je Monique Lhuillier u intervjuu za američki Elle, a upita će sigurno biti jer im već sada telefon ne presatje zvoniti. Od samog koncepta do kreacije prošla su tri mjeseca, a haljina je odmah privukla pozornost obožavateljica trilogije i filmskog serijala. Elegantna kreacija napravljena je od chantilly čipke iz Francuske, vrlo cijenjenog svilenog materijala, te od tila koji lagano pada od bokova i proširuje se u šlep.

Iako kritika nije naklonjena niti knjigama, koje su prodane u više od 125 milijuna primjeraka, kao niti filmovima od kojih su samo prva dva zaradila 950 milijuna dolara, priča o Anastasiji Steele i Christianu Greyju zarađuje i sa strane. Brendirani proizvodi poput donjeg rublja i seksualnih igračaka, što je poprilično očekivano, donosili su dodatnu zaradu, ali svoj dio prihoda ugrabili su i proizvodi koje Anastasia koristi u filmu, poput ruža brenda Glossier koji je nosila u "Pedeset nijansi mračniji". Da će vjenčanica sigurno biti hit pokazuje i činjenica da je slip haljine kakvu je Anastasia Steele nosila u istom tom nastavku trenutačno rasprodana, iako za nju treba izdvojiti 3295 dolara.

Linker
15. travanj 2024 01:28