crveni tepih

Ovogodišnji festival u Veneciji donio je mnogo odličnih stajlinga, ali među njih se potkrao i jedan potpuni promašaj

Slavni filmski festival, koji počinje 1. rujna i traje do 11. rujna, privukao je brojne poznate dame koje su većinom briljirale na crvenom tepihu, no neke su mogle i bolje.

Crveni tepih na 78. Filmskom festivalu u Veneciji trenutno je najzanimljivije modno središte. Njega svakog dana krase raskošne kreacije u kojima svjetske zvijezde poziraju fotografima. Na festivalu su pored filmskih ostvarenja u središtu pažnje bili upravo modni stajlinzi poznatih dama. Dok je većina njih za premijere filmova izabrala uvijek elegantne haljine, neke su zablistale u hlačama.

image
Anya Taylor-Joy
MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Jedna od najbolje odjevenih dama svakako je bila zvijezda serije ‘Damin gambit‘ Anya Taylor-Joy u ‘Barbi‘ ružičastoj haljini s potpisom Diora. U njoj je izgledala kao bombončić s daškom starinskog glamura, a tome su doprinijele salonke i fascinator u istoj boji te Tiffany & Co. ogrlica.

image
Dakota Johnson
PIOVANOTTO MARCO/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Duga srebrna kreacija modne kuće Gucci bio je savršen izbor za zvijezdu filma ‘Pedeset nijansi sive‘ Dakotu Johnson. Pojačana ramena, resice i prozirni dijelovi u kojima se nazire dekolte, ali na vrlo ukusan način, Dakota je izvrsno isfurala i ne možemo zamisliti niti jednu drugu damu u ovoj haljini. Osim možda Charlize Theron.

Čitajte i: Tihana Lazović na premijeri filma na venecijanskoj Mostri: ‘Ne sjećam se kada sam ovoliko bila uzbuđena‘

image
Salome Dewaels
ALBERTO TERENGHI/VENICE2021/IPA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

No, te sreće nije bila glumica Salomé Dewaels. Iako nipošto ne volimo govoriti o modnim promašajima, već uvijek ističemo najbolje stajlinge, nismo se mogli ne osvrnuti na njezin kojim nismo sigurno što je željela postići. Za sada nije poznato tko je dizajnirao njezinu haljinu, ali ona definitivno nije bila najbolji izbor za nju. Kroj haljine nimalo joj ne laska liniji, a gole grudi s prekrivenim bradavicama odavale su čudan dojam. Ako je htjela zapanjiti ‘nude‘ lookom, bilo bi bolje da bradavice nije prekrivala.

image
Jessica Chastain
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Odlična kao i uvijek, Jessica Chastain zablistala je u crvenoj uskoj Atelier Versace kreaciji bez naramenica, ali s vrlo zanimljivim uzorkom. Osim toga, haljina je prekrivena sitnim kristalima koji su joj dali dodatnu glamuroznu dimenziju, a Jessica ju je još ‘podigla‘ sjajnim sandalama na platformu i Chopard nakitom.

image
Zendaya
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ovih dana svi pričaju o haljini koju je u Veneciji nosila Zendaya i to s pravom! Riječ je o ‘mokroj‘ kreaciji modne kuće Balmain u kojoj je mlada glumica izgledala senzacionalno. Stopila se s bojom njezine kože, baš kao i nude salonke, a neutralni look malo je razbila Bulgari statement ogrlica iz njihove najskuplje kolekcije ‘Magnifica‘, napravljena od 93-karatnog smaragda i niza dijamanata.

Čitajte i: Poput prave kraljice: Jennifer Lopez u svili i zlatu stigla na modni događaj godine i prošetala svoju krunu

image
Olivia Colman
IPA/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Da je odijelo jednako elegantno kao i haljina pokazala je Olivia Colman koja u seriji ‘Kruna‘ glumi kraljicu Elizabetu II. Tamnoplavi sako i hlače odlično su išli uz ‘metalno-sivu‘ bluzu i sandale s kristalićima. Profinjeno, elegantno i dostojno crvenog tepiha!

image
Sara Sampaio
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Manekenka Sara Sampaio išla je ‘na sigurno‘ pa je za crveni tepih odabrala bezvremensku klasiku - crnu haljinu koja se nipošto ne bi mogla nazvati dosadnom. Potpisuje ju Armani Privé, a zanimljiva je zbog baršunastih pruga i perlica na naramenicama te krojem Sari savršeno stoji.

image
Mariacarla Boscono
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Vrlo zanimljivu kreaciju nosila je i manekenka Mariacarla Boscono. Bordo haljinu s romantičnim elementima potpisuje Jean Paul Gaultier, a dodatan glamur Mariacarla je postigla najlonkama u istoj boji i crnim lakiranim cipelama.

Linker
23. travanj 2024 19:00