Muška posla

Nova modna ikona: Leslie Odom Jr. zadivio znalce svojim outfitom na Oscarima

Američki glumac i glazbenik blistao je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, ne samo zbog nominacije u dvije kategorije nego i zbog zlatnog odijela, što mu je jedna u nizu atraktivnih kreacija kojima osvaja modnu scenu.

Prema mišljenju mnogih, najveća zvijezda na crvenom tepihu 93. dodjele filmske nagrade Oscar bio je američki glumac i glazbenik Leslie Odom Jr. (39), nominiran u dvije kategorije za film “One Night in Miami’’, za najboljeg sporednog glumca te za najbolju originalnu pjesmu “Speak Now”.

image
Na dodjelu Oscara došao je u trodijelnom, zlatnom odijelu marke Brioni.
CHRIS PIZZELLO AFP

Po zlatni je kipić Leslie došao odjeven u trodijelno svileno odijelo talijanske marke Brioni, presvučeno slojem 24-karatnog zlata, a krasio ga je i veliki zlatni prsten s dijamantima luksuzne francuske kuće Cartier.

image
Valentino odijelo.
PROFIMEDIA

Čitajte i: Najbolje i najlošije na Oscarima! Pitali smo domaće dizajnere tko je briljirao, a kome bolje da se nije ni pojavio

Zaradio laskavu titulu

I premda najznačajniju filmsku nagradu nije dobio, osvojio je titulu nove modne ikone, oko čega se također dosta trudi, uz pomoć holivudskog stilista Ava Yergmagyana, koji je osmislio stil i braći Jonas, američkim glazbenicima.

image
Kreacija dizajnera Prabala Gurunga.
PROFIMEDIA

‘‘Ono što me se kod Leslieja najviše dojmilo je to što je spreman riskirati. Znatiželjan je, otvoren za nove ideje i vjeruje mojoj procjeni’’, hvali svog klijenta Avo, namijenivši glumcu najatraktivnije komade iz aktualnih kolekcija svjetskih modnih kuća.

image
Leslie Odom Jr. u odijelu Celine.
PROFIMEDIA

A osnova stila zapravo je vrlo jednostavna. Riječ je o odijelima aktualnog kroja, sa strukiranim sakoom i hlačama ravnih, širih nogavica, sašivenima od tkanina netipičnih boja i efekta, koje kombinira s cipelama robusnog izgleda i atraktivnim komadima nakita.

Linker
14. travanj 2024 00:00