Foto: Karen Poznić
TURNIRA

Nova kolekcija Larie by Marina Lacković inspirirana viktorijanskim stilom

Zagrebačka dizajnerica Marina Lacković lansirala je kampanju za novu kolekciju jesen/zima koju tek planira pokazati na pisti zagrebačkog tjedna mode početkom lipnja. Za razliku od crno-bijele kolekcije za proljeće/ljeto 2016., Marina se ovog puta poigrala bogatom paletom boja poput bordo, zelene, roze, lila, modro plave, bež, ali tu si i neizostavne crna, bijela i zlatna.

Inspirirana viktorijanskim stilom i kraljicom Viktorijom, Marina predstavlja svoju petu kolekciju pod nazivom “Turnira”, što u prijevodu znači nova forma ženskog kostima sa suknjama kao donjim dijelom. Viktorijanski stil i moda “Turnira”, ili popularnije rečeno doba stilske nejednakosti, obilježile su modne krajnosti – odjeća živih boja nasuprot totalno crne što dizajnerica odlično uklapa u cjelokupnu kolekciju.

Foto: Karen Poznić

Marina napominje kako joj je ovo najzahtjevnija i najdraža kolekcija jer posebnu pažnju posvećuje detaljima. Jakne i blejzeri ukrašeni su metrima traka, tu je i fina izrada “ruskih” fazona, na desetke dugmadi i aplikacije te ručno rađeni broševi i ogrlice od baršunastih traka koji daju originalnost. Od materijala korištena je najfinija vezena čipka i vezena svila kombinirane s velurom i baršunom. Osim čipke kao samog materijala, Larie koristi i čipkane trake, pa su haljine napravljene od 15-30 metara gusto posloženih traka koje imaju ukrasni rub cijelom dužinom.

Foto: Karen Poznić

Marinina kombinacija ženstvenih haljina i pomalo snažnih blejzera odlično opravdavaju naziv doba stilske nejednakosti jer na prvu izgledaju nespojivo, ali su itekako spojivi i moćni.

Za snimanje kampanje, Marina je odabrala popularnu kavanu Johann Franck koji se svojim interijerom odlično uklopio u priču nekog prošlog vremena. Marija Filipović i Anja Polić zablistale su ulogama viktorijanskih modela za čiji su se look pobrinuli vizažistica Dijana Sajko te studio za kosu “Hair by Ivy”. Kao i uvijek, fotografije potpisuje Karmen Poznić, a asistenciju Matea Makelja. Nova kolekcija bit će prikazana na nadolazećem Fashion Weeku Zagreb by Afrodita koji će se održati 3. i 4. lipnja.

Novu kolekciju pogledajte u našoj galeriji !

Linker
25. travanj 2024 10:19