Pexels
modni dodatak

Ne morate je vezati oko vrata: Marama je hit proljeća, evo kako je nositi

Jedan od zaštitnih znakova filmskih zvijezda 50-ih i 60-ih godina bile su marame. Nosile su ih oko vrata ili preko kose, što je postao legendarni način vezanja ovog svestranog modnog dodatka. Ako su vam ova dva načina pomalo dosadnjikava i zastarjela, novih pet će vas oduševiti.

Marame s uzorcima veliki su trend već nekoliko sezona, a ni ove ih nećemo zaobići. Žene ih najčešće nose oko vrata kako bi ga zaštitile od eventualne hladnoće, no one imaju i veliku estetsku funkciju. Odlično se uklapaju u razne stajlinge, pogotovo proljetne i ljetne, a ne moraju se nositi samo na jedan način. Ako ih do sada niste voljeli nositi, promijenit ćete mišljenje kada ih isfurate na ovih pet odličnih načina:

1. Oko repa ili punđe

Za toplog vremena kada želite maknuti kosu s lica, marama vam može poslužiti kao dodatna potpora visokom repu. Ako vam kosa nije teška, možete ga čak zavezati samo maramom. Rep će izgledati još efektnije ako vrhove kose malo nakovrčate. Također, možete ga ukomponirati u visoku ili nisku punđu ili ga zavezati oko nje u mašnu.

2. Afrički stil

Afrički stil vezanja marame na glavi nešto je zahtjevniji, ali izgleda fenomenalno. Za početak kosu skupite u punđu, a maramu zatim omotajte oko glave tako da čvor zavežete s prednje strane. Vlasi i krajeve marame koje vire ugurajte u maramu.

3. Na torbi

Stara torba može izgledati genijalno ako oko ručke zavežete ili omotate maramu upečatljivog uzorka. Ona od svilenog materijala dat će torbi dozu elegancije i svježine.

4. Oko gležnja

Jedan od vrlo fora načina kako nositi maramu jest na gležnju. Možda vam se čini malo nespretno, ali može se odlično uklopiti uz neke lijepe balerinke, mokasine ili sandale i dodatno ih istaknuti.

5. Na struku

Volite struk naglašavati širokim remenjem? Cijeli outfit će izgledati još bolje ako na remen zavežete svilenu maramu i pustite da vam slobodno pada sa strane. Ako nemate široki remen, tuniku ili oversize košulju možete u struku zavezati samo maramom u nekoj kontrastnoj boji.

Linker
20. travanj 2024 16:39