MOMENT JEWELRY

Nakit mlade Zadranke inspiriran morem i Dalmacijom osvaja na prvu

Umjetnica Monika Šangulin od recikliranog stakla izrađuje upečatljive naušnice, ogrlice i narukvice koje odražavaju fluidnost i konstantnu promjenjivost vode, a nosiv je u baš svakoj prigodi.

Zadranka s riječkom adresom Monika Šangulin svoju je ljubav prema Dalmaciji, moru i mediteranskim motivima odlučila pretočiti u jedinstvenu kolekciju skulpturalnog nakita. Ponuda njezinog brenda Moment Art Jewelry obiluje minimalističkim, ali istovremeno upečatljivim i ženstvenim komadima, koje mlada umjetnica izrađuje od recikliranog stakla.

"Inspiraciju prije svega pronalazim u prirodi i svemu što me okružuje, a budući da sam cijeli svoj život provela tik uz more, mislim da će mi ono zauvijek biti izvor inspiracije za moje radove. Oduvijek sam bila opčinjena elementom vode, njenom fluidnosti i konstantnom promjenom, pa je iz toga proizašla želja da tako nešto pokušam prenijeti u svom umjetničkom izričaju", ispričala nam je Monika.

image
MONIKA ŠANGULIN
image
MONIKA ŠANGULIN

Dodala je kako joj se reciklirano staklo pokazalo savršenim materijalom za izradu decentnih ogrlica, naušnica i narukvica jer vizualno može obuhvatiti karakteristike mora.

"Ova tehnika mi omogućuje da koristim i prenamijenim odbačene resurse te da ih oblikujem u nešto novo bez žrtvovanja kvalitete i dizajna", istaknula je umjetnica.

image
MONIKA ŠANGULIN
image
MONIKA ŠANGULIN
image
MONIKA ŠANGULIN

Osim što izrađuje nakit, Monika je također autorica čarobnih fotografija na profilu Momentum Jewelryja, čija pročišćena, minimalistička estetika savršeno odražava duh brenda.

"Na neki način nastojim prenijeti određeni trenutak, odnosno moment te prikazati nešto fluidno i promjenjivo kao da je zamrznuto u vremenu. To je i jedan od razloga zašto je ovaj brend dobio ime Moment", objasnila je Šangulin, po struci grafička dizajnerica, koja je prije dvije godine pokrenula vlastiti obrt.

image
MONIKA ŠANGULIN
image
MONIKA ŠANGULIN
image
MONIKA ŠANGULIN

Monikini romantični komadi nakiti mogu se kupiti preko Instagram i Facebook profila Moment Jewelryja, a cijene njezinih ogrlica, naušnica i narukvica kreću se od 180 do 340 kuna.

image
MONIKA ŠANGULIN
image
MONIKA ŠANGULIN
Linker
23. travanj 2024 18:03