ležernost i elegancija

Modni povratak u ured! Poslovno odijevanje više ne poštuje norme, već individualnost, a to najbolje dokazuje ovih sedam trendova

Naši su se odjevni prioriteti u posljednjih godinu dana naglo promijenili, a to su prepoznali i dizajneri i poznati brendovi koji su naglasak stavili na - udobnost prije svega. Odjeća za posao ne mora biti dosadna i pratiti ustaljene obrasce, već može biti i zabavna te ne ‘gušiti‘ našu individualnost. Zato donosimo vodič kako ležerne komade uz nekoliko trikova uklopiti u poslovni stil.

Kad smo se u ožujku 2020. svi osjećali kao da se svijet ruši oko nas, više ništa nije bilo važno osim kako očuvati vlastito zdravlje i zdravlje nama dragih ljudi. Tada smo se našli u posve drukčijim okolnostima - mnogi od nas radili su od doma te smo htjeli-ne htjeli skinuli svoje poslovne sakoe i uskočili u pidžame i trenirke.

Kako je ideja o povratku u ured tada djelovala kao nešto neostvarivo, sva naša imalo finija odjeća, koju smo s ponosom furali na posao, počela je skupljati prašinu. Sve je to razumljivo jer rad u pidžami bio je svojevrsna utjeha za nove okolnosti, a osjećali smo i olakšanje što nismo svakog jutra morali trošiti dragocjeno vrijeme na odabir outfita.

Ipak, s dolaskom 'novog normalnog', odnosno života koji nas podsjeća na onaj koji smo vodili prije svjetske pandemije, u nama se javila i potreba i želja za ponovnim 'sređivanjem'. Koliko god smo se uljuljkali u rad od kuće, ima nešto uzbudljivo u smišljanju outfita za posao, zar ne?

Novi način poslovnog odijevanja

No, nova vremena donijela su neke nove smjernice odijevanja, a stara pravila više ne vrijede. Drugim riječima, dizajneri i modni brendovi stavili su naglasak prije svega na udobnost, a potom i na eleganciju. U poslovnom smislu to znači da u fokusu više nisu strogi komadi poput jednoličnih odijela, bijelih bluza i cipela s ravnim đonom, već oni nešto razigraniji, upečatljiviji, a opet elegantni.

Kada je riječ o novom poslovnom odijevanju, jasno je da su okviri popustili, a granice su skoro pa nevidljive - ono što je nekada bilo nezamislivo, danas je posve prihvatljivo. Ta 'filozofija' srž je i nove kolekcije Seventy Venezia Jesen/Zima 2021. koji naglasak stavlja na spajanje ležernih komada s formalnim poput sportske odjeće s poslovnom klasikom.

Kako bi vam povratak u ured bio što lakši, ali i zabavan, predlažemo najupečatljivije poslovne lookove Seventy Venezia kolekcije, koji su dovoljno profesionalni, ali i dovoljno razigrani te neće 'ugušiti' vašu individualnost.

image
Seventy Venezia bucket kapa s uzorkom.
Style&Wings

Kad košulja zamijeni jaknu

Ove godine maksimalizam je istisnuo minimalizam, a uzorci su ponovno zasjali u pravom svjetlu. Jedan od onih bezvremenskih svakako je karirani u svim mogućim varijantama. Iako se prije možda nije činio dovoljno profesionalnim za posao, sada je itekako poželjan, a posebice u obliku košulje koja podsjeća na jaknu, odnosno potpuno je zamjenjuje.

image
Seventy Venezia košulja-jakna s uzorkom.
Style&Wings
image
Seventy Venezia tamne traperice i gležnjače od brušene kože.
Style&Wings

Sada kada još nije toliko hladno da bismo morali nositi kapute, a opet nije ni vruće, košulja-jakna s veselim kariranim uzorkom idealna je za osmosatni boravak u uredu. Kako ipak nosi cijeli look i centru je pažnje, ostatak outfita neka bude jednostavniji. Tamne traperice i gležnjače odličan su izbor, a 'bucket' šešir u istom dezenu kao i košulja-jakna daje stajlingu mladenačku dimenziju.

image
Seventy Venezia pletena haljina i torba s uzorkom.
Style&Wings

Nezaobilazno pletivo

Kako smo ljeti nosili haljine, bluze i suknje od laganom, rupičastog pletiva, tako za hladniju sezonu uskačemo u nešto deblje i toplije. Najvažniji i najefektniji komad za jesen svakako je pletena haljina koju možemo nositi na hrpu različitih načina. Ovakve haljine obično dolaze u klasičnim bojama bez uzoraka, zbog čega su savršene za spajanje s neobičnim modnim dodacima.

image
Seventy Venezia
Style&Wings
image
Seventy Venezia torba s uzorkom leoparda.
Style&Wings

Preko nje uvijek možete prebaciti kožnu jaknu ili lagani kaput, a nosiva je i na čizme, ali i na mokasine i tenisice. Torbica s uzorkom leoparda (ili neke druge divlje životinje) sjajno će 'podići' pletenu haljinu bez da joj oduzme svu slavu.

image
Seventy Venezia kaput s dva lica.
Style&Wings

Statement kaput s dva lica

Ako ste od životinjskog uzorka, odnosno animal printa bježali glavom bez obzira, sada to više ne morate jer se bez problema uklapa u poslovne prilike. Bez dobrog kaputa hladni mjeseci su nezamislivi, a posebno je praktično ako vaš kaput možete nositi na dva načina.

image
Seventy Venezia kaput s dva lica.
Style&Wings
image
Seventy Venezia kaput s dva lica.
Style&Wings

U dane kada se osjećate neustrašivo i spremni ste pokoriti svijet, nosite svoj mačkasti kaput s uzorkom prema van, a onda kada vam je možda hladnije, okrenite ga naopako da vas grije. Visoke kožnate čizme u oba slučaja pojačat će dojam.

image
Seventy Venezia bijela košulja, traperice ravnog kroja, čizme i torba od brušene kože.
Style&Wings

Klasika na nov način

Bijela košulja neizostavan je komad za poslovne prilike, ali ne mora biti dosadna. Već naprotiv, može biti odlična baza za slaganje neodoljivih lookova. Umjesto klasičnih uskih hlača od odijela, uz bijelu košulju ili bluzu slagat će se traperice ravnog kroja. Ova dva komada možete nositi čak dva dana zaredom, ali na malo drukčiji način.

image
Seventy Venezia blazer sa zlatnim gumbima.
Style&Wings
image
Seventy Venezia bijela košulja, traperice ravnog kroja, čizme od brušene kože, blazer i remen s uzorkom.
Style&Wings

Prvi dan neka bude rezerviran za elegantni sako kojim ćete osvježiti kombinaciju uz dodatak tankog remena s nekim upečatljivim uzorkom, dok drugi dan uskladite brušene čizme s torbicom od brušene kože.

image
Seventy Venezia haljina s uzorkom.
Style&Wings

Dašak starih vremena

Osim elegantnih pletenih haljina, nose se i one s uzorcima, posebice onima iz šezdesetih i sedamdesetih. Jedna takva haljina midi dužine služila vam je kroz cijelo ljeto, ali dobro će vam doći i na jesen. Dok ste je u toplijim mjesecima nosili na sandale i natikače, u hladnijima će izvrsno izgledati na kožnate čizme s potpeticom.

image
Seventy Venezia kožnati remen.
Style&Wings
image
Seventy Venezia kožnate visoke čizme s potpeticom.
Style&Wings

Kako biste izbalansirali look, struk stegnite širokim kožnatim remenom kojim ćete istaknuti liniju, ali i postići rock-chic dojam. Još nabacite kožnu jaknu i spremni ste!

image
Seventy Venezia karirani kaput, traperice i remen s uzorkom.
Style&Wings

Spajanje 'nespojivog'

Tko je rekao da više različitih uzoraka ne ide zajedno? Ovo pravilo više ne vrijedi pa ga se ne morate držati. Ako do sada niste, isprobajte nešto neočekivano što će se vašim suradnicima sigurno svidjeti.

image
Seventy Venezia karirani kaput, traperice i remen s uzorkom.
Style&Wings

Karirani sako klasičnog kroja uvijek je dobar izbor za poslovne prilike, a bit će još zanimljiviji ako mu dodate fora modni detalj poput remena. I to ne bilo kakvog! Uzorak zebre odlično se slaže s drugim uzorcima, a posebice kariranim varijantama pa se bojte eksperimentirati, već svaki dan isprobajte nešto novo!


Sve outfite potražite online www.thecore.hr, u trgovinama Seventy - Ilica 5/Oktogon prolaz ili Centar Kaptol u Zagrebu ili na Instagram stranici seventy_zagreb.

Linker
20. travanj 2024 01:49