Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Modni favorit domaće glumice: Bijela bunda iz pariškog second hand dućana koju je kupila prije pet godina

Premda je odrasla u blagoj mediteranskoj klimi Splita, 30-godišnja glumica Klara Mucci obožava zimu, kad može nositi svoje kapute, šubare i turbane.

Suknje od tvida, svilene košulje, salonke s niskom potpeticom i kaputi uz mnoštvo narukvica, naušnica, prstenja i broševa koje nosi kao dvostruka agentica u slovačkom filmu "Little Kingdom" (originalnog naziva "Malá ríša"), splitskoj glumici Klari Mucci (30) u privatnom su životu nezamislivi. Premda voli ženstvene komade, kostimi sašiveni u skladu s modom četrdesetih, u koje je smještena radnja filma nedavno premijerno prikazanog u Bratislavi, suviše su staromodni da bi se uklopili u njezin mladenački, ležerni stil. Modno je, kaže, sklona igri i eksperimentiranju pa se tako u srednjoj školi znala odjenuti poput glumice Audrey Hepburn ili glazbenika Jima Morrisona - da bi obilježila njihove rođendane. Danas pak balansira između ženstvenog i rock izričaja, a najviše nosi vunene suknje u kombinaciji s džemperima, čizmama Ugg i beretkama ili turbanima.

klara mucci
Vladimira Spindler

KAPE I MIRISI

Imam nebrojeno mnogo beretki, šubara, turbana... No najvažniji “stilski” dodatak mi je parfem. Preferiram mošusne, orijentalne mirise kakve radi kuća Amouage, a najdraži mi je The Library Collection Opus IX.

NEPLANIRANA KUPNJA JE NAJBOLJA

Ne volim kupovati s određenim zamislima jer su šanse da se materijalizira ono što mi je u glavi jako male. Često shoppingiram izvan Hrvatske u vintage buticima. U jednom pariškom second hand dućanu prije pet godina sam kupila bijelu bundu od umjetnog krzna koja mi je i ove zime omiljena.

klara mucci
Vladimira Spindler

ZIMSKE STRASTI

Premda sam dijete s mora, više volim zimsku odjeću od ljetne, a strast su mi kaputi i čizme koje strateški držim raspoređene u svom zagrebačkom stanu i obiteljskoj kući u Splitu. Čizama imam četrdesetak pari - od glatke i brušene kože, svih boja, dužina i visina potpetica. U posljednje vrijeme najviše nosim jedne od crne, brušene kože iznad koljena i Diesel zelene gležnjače. Što se tiče kaputa, moraju biti dužine barem do pola bedara, a u svom ormaru imam vuneni, kožnati, od umjetnog krzna, od tvida...

SREBRNO NA PREMIJERI

Na premijeri filma u Bratislavi nosila sam usku Zarinu srebrnu haljinu bez rukava i mislim da je to najbolji komad koji sam ikada tamo kupila. Važno mi je što uvijek mogu nazvati dizajnericu Mariju Kulušić, s kojom godinama surađujem, a koja mi i u posljednji tren osmisli neku efektnu kombinaciju.

Linker
14. travanj 2024 23:17