NEODOLJIVO

Minnie nosi hlače, a Mickey torbu! Pogledajte uniseks kolekciju slavne dizajnerice

Britanska dizajnerica Stella McCartney u kolekciji New Capsule spojila je svoje dvije strasti prema ekologiji i Disneyjevim likovima.

Koliko god to zvučalo neobično, gljive su budućnost mode. Tako barem tvrdi britanska modna dizajnerica Stella McCartney, a ona sigurno zna što govori. Svoju novu uniseks kolekciju New Capsule Fantasia, koja danas stiže na tržište s komadima čije se cijene kreću u rasponu od 50 do 2500 funta, opisala je kao "svevremensku modu za sve koji se bez obzira na stvarnu životnu dob osjećaju mladima".

image

Uniseks kolekcija slavne britanske dizajnerice nadahnuta je crtićima koje je gledala s majkom

STELLA MCCARTNEY PR

U njoj je spojila svoje dvije strasti - prema ekološki održivom razvoju i ljubav prema likovima iz Disneyjevih crtića koji su obilježili njezino djetinjstvo i odrastanje.

Čitajte i: Nisu Victorijine nego Kimine: Anđelice pozirale za kampanju najpoznatije sestre Kardashian

Modni znalci opisuju je, doduše, kao dopadljivi psihodelični inkubator u kojem pravila ne postoje i sve je dopušteno, ali svi odreda hvale napore pionirke zelene, ekološki održive mode koja svoje tkanine izrađuje od recikliranih materijala poput kašmira i najlona, a njezin modni hit je koža iz laboratorija čija je struktura na bazi micelija gljiva. Stella McCartney bila je jedna od najglasnijih kreatorica iz modne industrije koja se zalagala za prestanak korištenja krzna i kože, te je stalno naglašavala štetnost mode u tradicionalnom obliku proizvodnje za ekološku održivost i budućnost svijeta.

image

Njezina moda je svevremenska i ekološki održiva

STELLA MCCARTNEY PR

Čitajte i: Odlučila sam isprobati modu u metaversu: Moj avatar nosi dizajnerske komade i ide na partyje

Već godinama nastoji pružiti konkretna održiva rješenja, tehnologije i načine proizvodnje s minimalnim ekološkim otiskom, a nova kolekcija nadahnuta je njezinim najdražim crtićem "Fantasia", Disneyjevim klasikom iz četrdesetih godina prošlog stoljeća.

"Moja majka Linda bila je veliki fan tog crtića i zajedno smo ga pogledale stotinu puta. Svaku scenu znam napamet i to je bio put kojim sam se sad kao odrasla žena vratila u djetinjstvo", kaže Stella McCartney.

Linker
19. travanj 2024 00:01