Matej Dokić
LJETO U CRVENOJ I BIJELOJ BOJI

Mada Peršić: Kreativna podrška nogometašima

Uživam u modnim transformacijama pa sam se razveselila kao djevojčica u vrijeme maškara kad me kostimografkinja Marita Ćopo za predstavu ‘Grička vještica’ odjenula u krinolinu, u kojoj se osjećam kao princeza. Na pozornici ću promijeniti još četiri kostima: prozirni korzet, seksi haljinu te mini i raskošnu krinolinu, za susret s caricom na dvoru - kaže glumica Mada Peršić (30), koja je 8. srpnja na zagrebačkoj Opatovini debitirati kao glavna junakinja u ‘Gričkoj vještici’ Glumačke družine Histrion.

Madu, inače diplomiranu liječnicu, najesen očekuje obrana diplomskog rada na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a do tada će ljeto provoditi radno jer do početka rujna nastupa u predstavi. Nada se, ipak, da će nakon toga otići na more, za koje ima razrađen stilski plan.

- Imam jednodijelni crveni badić, koji izgleda kao model iz serije ‘Spasilačka služba’, samo što moj ima dublji dekolte, onakav kakav često nosi pjevačica Jennifer Lopez. Naravno, praktičniji su mi dvodijelni modeli, prošlo sam ljeto provela u ružičastom, a ove godine namjeravam kupiti prozirni, koji prekriva strateška mjesta - smije se zagrebačka glumica, koja vitku liniju, kaže, održava ljubavlju i dobrim vinom, na koje joj nikad nije žao potrošiti novac.

Mada Persic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 020718
Matej Dokić

EVOLUCIJA STILA

U gimnaziji sam se odijevala kao cirkusantica, a na studiju medicine počela sam se ozbiljnije zanimati za modu. Prekretnica, zapravo ‘uspostavljanje’ mog stila, dogodila se prije desetak godina kad sam iskombinirala najobičnije gumene sandale za kupanje iz Name, tatine svilene čarape i elegantnu haljinu. Tako sam po Zagrebu hodala. Taj izgled podizao je raspoloženje i meni - i ljudima oko mene. Imala sam i fiksaciju na gumene vaterpolske šlape, kakve su poslije postale popularne. I na pliš - koji je ove godine vrlo moderan...

ČIME LJUTIM BAKU

Najugodnije mi je u svijetlim, poderanim, širokim trapericama, ali ih moja baka prezire, osobito kad ih kombiniram s gležnjačama (istina, tada zaista izgledam kao skitnica). Baka naprosto ne može prihvatiti da je poderano ‘in’ i smatra to nepristojnim. Najženstvenije se, pak, osjećam u slip-haljinama, ili u užem modelu traperica i lepršavim košuljama. Ali ne ‘furam’ se baš na ženstvenost. Umjesto odjećom, ženstvenost odajem pokretom i govorom na sceni - ili onome u koga sam jako zaljubljena. U ostalim prigodama krećem se i odijevam kao tinejdžer - muški.

Mada Persic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 020718
Matej Dokić

ŽENSKE I MUŠKE ŠTIKLE

Volim cipele s visokim potpeticama, međutim, kad ih obujem - ne stanem u fotografski kadar. Visoka sam 178 cm pa kad tome dodam štikle... može se reći da imam odličan pregled nad situacijom. Imam i veliko stopalo, broj 42, zato cipele uglavnom naručujem preko interneta. Mnogi ne znaju, no ženski broj 42 je zapravo muški 43 ili 44, tako da kolegama koji imaju istu veličinu kao ja redovito posuđujem cipele za scenske nastupe. Imam i veliku ruku: moj bivši dečko znao je reći, kad bismo se uhvatili za ruke, da ima osjećaj kao da ga drži - tata.

JA SAM ZA PLES

Volim plesati, a kostimografkinja Ana Savić Gecan kupila mi je genijalne plišane štikle u second hand dućanu, tako ugodne da u njima mogu provesti cijelu noć na nogama. Na premijere često dođem ležerno odjevena, u odjeći u kojoj sam provela dan. Živim u Dubravi pa kad jednom izađem iz stana u grad, kući se više ne vraćam.

SHOPPING I MODNO NAVIJANJE

Čim pogledam stvar na vješalici, znam je li za mene i koji broj mi treba. Nekad sam kupovala traperice u Dieselu, a sad sve što trebam pronađem u high-street trgovinama. Čini mi se da su najskuplji komad odjeće u mom ormaru svilene hlačice Prada, koje sam dobila na dar, a ovih dana često nosim odjeću crvene i bijele boje - čime iskazujem podršku našoj reprezentaciji na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Mada Persic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 020718
Matej Dokić

Linker
18. travanj 2024 03:51