Isabella Rakonić
 Privatne fotografije
vintage vibra

Ljetni stil Isabelle Rakonić: Otkrila nam je odličan outfit za borbu protiv vrućina

Nedavno diplomirana pravnica, Isabella Rakonić jedna je od naših modnih blogerica koja se među prvima počela baviti modnim blogom. Svojim romantičnim stajlinzima s dozom vintage vibre svakodnevno nas inspirira, a kada su u pitanju ljetne modne kombinacije ove sezone ima svoje favorite u ormaru. Kojim komadima se bori protiv ljetnih vrućina otkrila nam je u razgovoru.

Koji je tvoj omiljeni modni komad od kojeg se ljeti ne odvajaš?

Ovog ljeta su to definitivno topovi i haljinice s puf rukavima. Volim taj romantični francuski stil i imam osjećaj da djeluje jako inspirativno na mene.

Tvoja preporuka modne kombinacije za ljetne vrućine u gradu?

Za ljetne vrućine kao poslovni look izdvojila bih svilenu midi suknju. Veoma se ugodno osjećam u njoj, a istovremeno je stylish i primjerene dužine. U svom ormaru imam ih u par boja. Za casual look moj izbor su ljetne haljinice, po mogućnosti od lana ili sličnog laganog i prozračnog materijala. Na noge stavim loaferice ili druge sandale na petu i panama šešir na glavu. Veoma jednostavno i elegantno za ove velike vrućine.

Privatne fotografije
Isabella Rakonić

Za večernji izlazak najradije nosiš?

Za večernji izlazak volim obući svilene mini haljinice koje lagano padaju uz tijelo. Bitno mi je da nisu priljubljene uz kožu već da imam zraka. Look upotpunim sa statement naušnicama ili chunky ogrlicom. Ove godine nosim sandale na petu koje me podsjećaju na one koje je moja majka nosila u devedesetima, s remenčićima koji ujedno idu i oko palca. Na prvu su mi bile odbojne, no kada sam ih probala sam se zaljubila!

Privatne fotografije
Isabella Rakonić

Gdje si obnovila ljetnu garderobu i što si nabavila u posljednjem shoppingu?

Garderobu najčešće nabavljam na online shopovima, a većinu označim na fotografijama na svom Instagram profilu. Radije ću naručiti neki komad sa stranog web shopa i pričekati ga nego kupiti top iz Zare koji ima svaka cura u Zagrebu. Zadnje što sam kupila su Isabel Marant sandale na Net-a-Porter stranici gdje sam ih našla na sniženju od čak 70%!

Modni komad koji nosiš svake ljetne sezone?

Svake godine nosim svoje Gucci Loafersice i naravno kratke hlačice visokog struka. Prve takve sam kupila još 2011. godine u trećem razredu gimnazije kada nisu bile još toliko popularne. Iste godine sam na Hreliću kupila par Levis dugih hlača koje sam izrezala, malo poderala, stavila u izbjeljivač i kasnije bojala u različite boje. Danas i dalje nosim one iste hlačice iz 2011. i mislim da će ta ljubav potrajati i narednih godina.

Isabella Rakonić

Ovosezonski trend koji te je oduševio?

Ove godine veliki rajfovi za kosu napravili su povratak u naše živote. Kao mala sam svakodnevno nosila rajfove i oni su doista obilježili moje djetinjstvo. Iz tog razloga prvi put kad sam primijetila na reviji jedne poznate dizajnerice kako je u kolekciju uključila rajfove kupila sam ih u više boja i s veseljem ih nosim gotovo svakodnevno. Odlično upotpunjuju i onaj najobičniji look, a možete eksperimentirati s bojama.

Isabella Rakonić

Tko je tvoja modna inspiracija za ljetne outfite?

Inspiraciju pronalazim posvuda, najviše iz vintage filmova. Volim gledati filmove iz osamdesetih i devedesetih godina i od tamo crpiti ideje za outfite. Osim toga, inspiraciju nalazim svakodnevno na Instagram fotkama raznih cool djevojaka.

Isabella Rakonić

Kada je riječ o obući, u čemu te najčešće možemo vidjeti?

Najčešće će to biti sandale na petu do 4-5 cm u ovim ljetnim danima. Sve češće nosim otvorene (natikača) sandale koje nisam mislila da ću ikada nositi. Volim kada sama sebe iznenadim i zavolim nešto što mi je prije bilo odbojno. Također volim jednobojne balerinke u jarkim šarenim bojama jer svaki look učine zanimljivim.

Isabella Rakonić

Koliko se tvoj stil s godinama promijenio?

Mislim da se nije promijenio već da je sazrio, a moguće i dalje u procesu sazrijevanja. Nikada nisam definirala svoj stil jer sam mislila da bi me to ograničavalo u daljnjim eksperimentiranjima i doista mi je drago da nisam jer volim eksperimentirati i isprobavati nove stvari.

Instagram

Kako izgleda tvoja beauty rutina tijekom ljeta?

Moja koža je unazad dvije godina postala sklona prištevima i miteserima iako ih prije uopće nisam imala. Morala sam u potpunosti promijeniti svoju rutinu kako bih kontrolirala tu situaciju. Tijekom ljeta obavezno ujutro operem lice sa face washem, stavim tonik s ružom te potom nanosim kremu s ružinim laticama i naravno SPF. Ne šminkam se gotovo uopće jer preferiram dati koži da diše kako ne bih imala začepljene pore. Navečer također umijem lice face washem, stavim vitamin C serum i retinol.

Linker
14. travanj 2024 11:00