Vladimira Spindler
SECOND HAND NA PRVOM MJESTU

Ležerna glumica iz 'Crno-bijelog svijeta': 'Najskuplja stvar koju imam u ormaru košta 250 kuna’

Zagrebačka glumica i studentica režije smatra da sreća i ženstvenost ovise o danu, a ne o odjeći - ali razveseli je dobar ulov iz second hand dućana, komadi koje joj daruju prijateljice te haljine iz obiteljskog nasljedstva.

Početkom siječnja ove godine Kaja Šišmanović proslavila je 25. rođendan - a samo nekoliko dana kasnije počelo je prikazivanja treće sezone popularne serije “Crno-bijeli svijet” u kojoj tumači Unu, glumicu u usponu. S tim likom prolazi i kroz brojne modne mijene.

- Unin izgled varira iz sezone u sezonu. U prvoj je ozbiljna i uredna klinka koju privlači punk, ali mu pristupa nekako štreberski, sramežljivo. U drugoj je sezoni studentica koja fura taj neki “intelektualni minimalizam”, dugu kosu, košulje, sakoe i traperice. A u trećoj sezoni baš zabrije, kao neka zvijezda rokenrola. S tim se trećim Uninim stilom nikako ne mogu poistovjetiti, pogotovo s frizurom - koja je proizvod osamdesetih i u tom bi vremenu trebala i ostati. No, mislim da će zanimljivo izgledati na ekranu. Najdraža mi je bila u drugoj sezoni i žao mi je što nije nastavila u tom smjeru. Ali ja sam se u međuvremenu sama skroz ošišala pa je ekipa radila s onim što je imala, kaže Kaja.

Mario Sablić
U seriji "Crno-bijeli svijet" s Vilimom Matulom

Za razliku od levisica, kožnih jakni, trikoa, poderanih majica, košulja i starijih modela Adidas tenisica - karakterističnih za doba osamdesetih, koje su obilježile i 12 novih nastavaka serije - glumica privatno voli sasvim drugačije stvari, a pri izboru garderobe nije opterećena trendovima.

- Važno mi je da me odjeća ne sputava, volim ležerne komade. Mislim da sreća i ženstvenost ovise o danu, a ne o odjeći. Mijenjala sam s godinama svoj stil, ali ništa radikalno pa mi se i sad sviđa većina onog što sam nosila u gimnazijskim danima, ističe studentica filmske režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Prije šest godina snimila je film “Kak je doma”, svojevrsne dnevničke zapise u kojima propituje svoje misli i osjećaje potaknute razvodom roditelja. A upravo su tata Davor, scenarist, i majka Lilijana, redateljica nagrađivanih dokumentaraca koja radi na HRT-u, utjecali na Kajin životni put pa je tako i ona za svoj poziv odabrala - umjetnost.

Vladimira Spindler

JA SAM ZA PLES

Kad izlazim, nikad se ne odijevam u skladu s tim kamo idem - osim ako se ne radi o odlascima na plažu ili uživanju u snježnim radostima. Najčešći mi je odabir, zapravo, ono što sam ujutro stavila na sebe - svejedno idem li kod tate na ručak ili s prijateljima u kino.

MARKE NEMAM, NEMAM MARKE JA

Najskuplji komad odjeće u mom ormaru su hlače iz Zare koje sam platila 250 kuna i upravo sam njih odabrala za ovo fotografiranje. Izbjegavam marke jer su uglavnom skupe, a i rijetko mi se što svidi. Na hranu mi, s druge strane, nikad nije žao potrošiti novac.

KAD IDEM U SHOPPING

Odjeću zaista rijetko kupujem - uglavnom je nasljeđujem od obitelji, dobivam od prijatelja, pa čak i nalazim na ulici. Nedavno sam tako pronašla jedne kožne čizme. Prijateljice mi znaju dati ono što više ne nose, od bivše cimerice sam tako dobila kožnu zimsku jaknu. Ponekad sa sestrom Anom odem u second hand shop jer je ona uistinu carica kad treba pronaći genijalne primjerke za pet kuna - poput plišanih zelenih hlača ili kvalitetnih traperica. Spretna je i s iglom i koncem pa stalno nešto popravlja, reže, ponovno šiva...

OBITELJSKI ORMAR

Imam veliku zalihu modnog nasljedstva, volim isprobavati dobre komade i opet ih oživljavati. Ono što nitko ne nosi ide u vikendicu pa otamo često uzimam stvari koje mi se svide. Mnogo je toga - poput svilenih haljina i suknji - sašila baka, a tu su i mamine stare šarene veste i košulje, tatine tople majice...

NIKAD ME NEĆETE VIDJETI U...

Pernatoj jakni. Ove zime najčešće nosim tajice ispod hlača i tople džempere.

ŽIVOT NA VISOKOJ PETI

Ne volim nositi štikle jer se u njima neprirodno osjećam i ne mogu opušteno hodati. Pokušala sam nekoliko puta, ali ne ide. Jako su neudobne, nezdrave za noge i cijeli lokomotorni sustav. Još te k tome svi čuju kad u njima šetaš ulicom - jer lupaju kao kopita.

MOJA IDEALNA FRIZURA

U posljednjih deset godina prošla sam put od sasvim kratke do duge kose - sa svim fazama između. Sad mi opet raste i ne planiram je kratiti jer mi je, zapravo, najdraža duga.

ZDRAV ŽIVOT

Puno pješačim, krećem se i jedem raznovrsno. Uglavnom je to puno povrća i malo mesa te kruha

Linker
18. travanj 2024 19:24