‘Nova-stara‘ elegancija

Kraljica Letizija voli i ‘second hand‘ odjeću: Haljinu u divnim bojama posudila je iz svekrvinog ormara

Osim što voli ponavljati outfite i tako pokazuje da je ekološki osviještena, španjolska kraljica za posebne prilike zaviruje i u ormar svoje svekrve, koji krije zaista elegantne komade.

Jedna od najbolje odjevenih dama u kraljevskim krugovima, španjolska kraljica Letizia, redovito nas iznenađuje svojim elegantnim modnim odabirima. No, za razliku od britanske vojvotkinje Catherine koja mora paziti da su njezini outfiti uvijek u skladu s pravilima.

Ipak, Letizia si može dopustiti i neke komade ili materijale u kojima Kate rijetko ili uopće ne vidimo upravo zato što je kraljica. Tako nas je prošle godine osvojila izdanjem u kožnatoj haljini koja joj je stajala kao salivena, a posljednji stajling iza sebe krije posebnu priču.

image

Kraljica Letizija voli komade iz svekrvinog ormara.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Jednostavnost i autentičnost u jednom! Kraljica Letizia pokazala kako su i hladni dani rezervirani za vedre boje

Naime, Letizia je za prijem akreditiranog diplomatskog zbora u Španjolskoj u Kraljevskoj palači u Madridu posegnula u ormar svoje svekrve, kraljice Sofije. Riječ je o Valentino kreaciji koja se sastoji od zelene suknje i poluprozirnog gornjeg dijela ukrašenog izvezenim cvijećem.

image
SHUTTERSTOCK

Sofija, supruga bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa, ranije je nosila ovu haljinu tijekom posjeta Njemačkoj 1977., a čak 45 godina kasnije, njezina snaha haljinu je isfurala na nov način.

Letizia je kreaciju nosila uz elegantne dvobojne naušnice te veliki prsten, a kosu je imala skupljenu u rep. No, to nije prvi put da kraljica posuđuje odjeću iz svekrvinog ormara. Naime, u rujnu prošle godine nosila je ružičastu haljinu s cvjetnim uzorkom, koju je Sofija nosila tijekom posjeta Rimu 1981.

image

Kraljica Letizija u rujnu 2022.

EDITORIAL/PROFIMEDIA POOL/DYDPPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljica Letizia u jednom od njezinih najboljih outfita ikada! Zbog rock-chic izdanja lako bi dobila titulu najcool monarha

Tu je haljinu "podigla" bež salonkama i naušnicama u obliku pera, a frizura je opet bila jednostavan konjski rep. Osim što nosi 'second hand' odjeću, Letizia je omiljena i zbog ponavljanja svojih outfita jer tako odaje dojam promišljene, skromne žene koja itekako dobro zna da dobar stil ne uključuje nužno uvijek nove krpice, već stare nošene na nov način.

Linker
15. travanj 2024 21:19