Ikona

Kraljica androgenog stila koja voli i haljine i jarke boje, silu je demonstrirala u Cannesu

Estetiku britanske glumice odlikuju minimalistički krojevi, avangardne forme i jarke boje, što je pokazala i na nedavnom filmskom festivalu u Cannesu.

Premda Tilda Swinton na filmskom festivalu u Cannesu nije ovjenčana Zlatnom palmom - za razliku od njenih troje španijela Snowbeara, Rosie i Dore koji su dobili Palm Dog za najbolju filmsku pseću ulogu - holivudska glumica ipak je bila zvijezda crvenog tepiha. Njene su odjevne kombinacije, naime, izazvale takvo oduševljenje javnosti i njenih obožavatelja da je jedan od njih na njezinom profilu na Instagramu napisao da Cannes nije ugostio filmski, već modni festival s Tildom u glavnoj ulozi.

image
Glumica u sceni iz romantične komedije ‘The French Dispatch’ predstavljene u Cannesu.
PROFIMEDIA

Najzaslužniji za njen modni uspjeh je dugogodišnji stilist Jerry Stafford, kreativni direktor produkcijske tvrtke Premiere Heure, koji je za njene tri kanske premijere filmova - “The French Dispatch”, “Memoria” i “The Souvenir Part II” - odabrao većinom kreacije glumičinog omiljenog dizajnera i prijatelja Haidera Ackermanna, Kolumbijca koji živi i radi u Parizu.

image
Tilda Swinton voli jarke boje
PROFIMEDIA

Čitajte i: Novi stilski potpis! Zrinka Cvitešić ne odvaja se od šeširića i svoje modne ‘uniforme‘

Ružičasta kombinacija

‘‘Prijatelji smo gotovo dvadeset godina pa mu vjerujem u toj mjeri da ga ponekad ni ne upitam što mi je kreirao za premijeru, nego iščekujem s veseljem’’, rekla je glumica u jednom intervjuu. A ono što joj najčešće kreira su odijela klasičnog kroja s trendi pomakom, jarkih boja ili atraktivnog uzorka, koji ističu njezin jedinstven i prepoznatljiv androgen izgled.

image
U Canessu se pojavila u ružičasto-crvenoj kombinaciji
PROFIMEDIA

I premda je se najčešće može vidjeti u hlačama, Tilda voli nositi i haljine - predimenzionirane, asimetrične, drapirane - sve samo ne obične. To znaju i u francuskoj kući Chanel čije je zaštitno lice od 2013. Stoga joj je kreativna direktorica Virginie Viard i za ovaj festival odabrala nekoliko modela avangardnog stila, kao što je bijela dugačka haljina kaftan kroja.

image
Sako od viskoze i modala, Zara, 299,90 kn
ZARA
image
Pamučne hlače, Zara, 199,90 kn
ZARA
image
Kožnate cipele Loriblu, Karla, 990 kn
KARLA
Linker
14. travanj 2024 05:05