Model i dizajnerica

Kći slavnog top modela kreirala kolekciju za poznati španjolski modni brand kojeg svi nosimo

Manekenka Kaia Gerber naslijedila je i poduzetničke gene od roditelja te se osim modelingom, okušala i u poslovnim suradnjama.

Nadahnuće 90-ima koje već dulje vrijeme vlada u suvremenoj modi neće tako brzo prestati. Generiraju ga, naime, pripadnice generacije Z koje su se u toj dekadi rodile pa im je “fora” odijevati nešto što su nosile njihove majke. A jedna od njih - riječ je o američkoj manekenki Kaji Gerber - svoje je stilističko nadahnuće pretočila u kolekciju za Zaru, poznati španjolski brend urbane odjeće.

image

Manekenka obožava uniseks odjeću

CPR/D.SANCHEZ/BACKGRID/BACKG CPR/D.SANCHEZ/BACKGRID/BACKG

‘‘Kreirajući, bila sam vrlo sebična: željela sam da svi ti komadi budu ono što bih i sama voljela nositi, posebno kad idem na dulja poslovna putovanja‘‘, rekla je Kaia koja je kreirala trideset odjevnih predmeta za sve prilike. Naglasak je na uniseks odijelima, strogim bijelim košuljama i predimenzioniranim sakoima jer kći Cindy Crawford, supermodela iz devedesetih, voli klasičan stil osuvremenjen trendi elementima. Klasična joj je i omiljena skala boja koja obuhvaća crnu i bijelu te sive i smeđe nijanse, pa se tog kolorita držala i kod dizajniranja vlastitih kreacija. U njima je pozirala i za reklamnu kampanju jer ju je brend ujedno angažirao i kao manekenku, a cijelu je kolekciju odmah kupila njena majka te sve njene i majčine prijateljice.

image

Kaia je šik i u šetnji s ljubimcem Milom

SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY

‘‘Važno mi je da odjeća koju sam kreirala bude prikladna za sve generacije, no to i nije bilo baš suviše teško jer je granica između odjeće za adolescentice te odjeće za zrele žene sve tanja‘‘, kaže manekenka.

A premda si može priuštiti dizajnerske modele, Kaia rado zalazi u trgovine vintage odjećom i second hand dućane koji su joj najbolja riznica originalnih komada iz 90-ih.

image

Tajna stila: kombinacija sportskih i elegantnih komada

BRUCE/JAVILES/BACKGRID/BACKG BRUCE/JAVILES/BACKGRID/BACKG

‘‘Obožavam stil tog doba, koji smatram početkom istinske modne demokracije u kojoj više ne vlada diktat s modnih pista, već ga stvaraju obični ljudi maštovitim spajanjem različitih komada‘‘, rekla je manekenka koja se okušava i u glumačkim vodama - dobila je sporednu ulogu u novoj sezoni humoristične serije ‘Mrs. American Pie‘ koji se emitira na streaming servisu Apple TV.

Linker
19. travanj 2024 00:04