za maksimalno uživanje

Kako se odjenuti za festivale? Donosimo vodič u čemu će vam biti najudobnije, a što izbjegavati

Htjeli biste se zabaviti bez da morate razmišljati smijete li sjesti na travu ili pod? Zato je tu naš vodič za festivalsko odijevanje s korisnim savjetima.

Festivali i partyji na otvorenom službeno su se vratili, a ovo ljeto nam je ispunjeno dobrom glazbom, ukusnom hranom i zabavnim druženjima. Bilo da želite posjetiti festival u gradu u kojem živite ili kanite otputovati malo dalje u potrazi za uživancijom, valja znati kako se odjenuti da vam bude što udobnije i da ste spremni na neočekivane situacije.

Odabir stajlinga uvelike ovisi gdje se festival održava - na travi, pod šatorom, na prašnjavom terenu, kraj mora ili na asfaltu pa je važno ga prilagoditi ga ovim uvjetima.

Kako bi vam bilo maksimalno udobno i kako se ne biste osjećali sputano, izaberite neke od provjerenih kombinacija te se pobrinite da u rezervi uvijek imate još neki komad odjeće.

image

Zanimljivi kompletići su uvijek dobra ideja.

MATT WINKELMEYER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Kratke hlače i lagani topovi

S obzirom na to da su temperature preko ljeta visoke, kratke hlače i obična majica s natpisom ili bez uvijek su dobar odabir. Najpraktičnije su kratke hlače od trapera s kojima možete sjediti i na travi te one od prozračnih materijala poput lana u kojima vam neće biti vruće.

Kombinirajte ih s pamučnim majicama s kratkim rukavima ili bez rukava ili pak oversized pamučnim košuljama nalik gazi, po mogućnosti u bijeloj boji jer će nešto bolje odbijati sunčeve zrake od tamnih komada.

image

Odabir stajlinga uvelike ovisi gdje se festival održava

PRESLEY ANN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Vesele ljetne haljine

Ima li bolje prilike od festivala da konačno odjenete haljinu koja vam je cijelu zimu stajala u ormaru? Vrlo su popularne one s retro i hippy uzorcima te ih možete kombinirati sa zanimljivim nakitom. Samo pripazite da su od prirodnih materijala jer na vrućini sintetika baš i nije ugodna.

Šareni topovi i lepršave suknje

Još jedan provjeren spoj su topovi i suknje. Ako se odlučite za ovu kombinaciju, razmislite hoćete li moći nesmetano sjediti bez da stalno morate križati noge. To može biti frustrirajuće pa iskoristite jedan cool trik - stare lagane tajice odrežite do pola bedara, tako da budu kao vruće hlačice. Navucite ih ispod suknje i to je to!

image

Pletenicu su savršena frizura jer kosu drže na mjestu, a izgledaju cool.

RICH FURY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Modni dodaci

Niti jedna festivalska kombinacija nije potpuna bez upečatljivog modnog dodatka Najpraktičniji će biti ruksak u kojeg možete strpati baš sve što vam treba, no ako želite malo začiniti stajling, birajte velike tote torbe koje također imaju dosta mjesta za pohranu.

Također, dajte si oduška s ukrasima - statement ogrlice, naušnice, resice, šljokice i ukrasi za kosu itekako su poželjni asesoar i ne brinite se je li nešto previše ili nije. U ovom slučaju - više je više!

image

Ako ste na prašnjavom terenu, nosite čizme ili gležnjače.

MATT WINKELMEYER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Udobna obuća

Obuća naprosto mora biti udobna ako planirate cijeli dan i noć plesati. Udobne tenisice najbolji su izbor, kao i gležnjače ako ćete biti na prašnjavom terenu. Možete ponijeti rezervne čarape čisto da ostanete svježi.

Zaštita od sunca i kiše

Uz kremu sa SPF faktorom, ponesite i pokrivalo za glavu - bio to šešir, šilterica ili neka kapa jer od dugog boravka na suncu lako možete dobiti sunčanicu i opekline po licu i tjemenu. Ne treba riskirati!

U torbi neka se nađe i kišobran ili kabanica koji će vas zaštititi od iznenadnog proloma oblaka.

image

Lagani materijali su ‘must‘!

PRESLEY ANN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Što izbjeći?

Nemojte nositi komade od antilopa, krzna ili kože jer neće dobro funkcionirati s vrućinom, kišom ili prolivenim pićima. Festival jednostavno nije vrijeme ili mjesto za teške materijale i puno slojeva.

Osim toga, Ne pokušavajte nositi cipele s visokom petom. Možda mislite da će se uklopiti u outfit, ali potpetice neće biti blage prema vašim stopalima. Ako nikako ne možete odustati od njih, ponesite rezervne tenisice ili balerinke.

Tamna odjeća privlači sunčeve zrake pa je radije izbjegnite i umjesto nje birajte bijele, neutralne ili pastelne svijetle komade. Zapamtite da su festivali prava prilika za modno eksperimentiranje pa neka vaš stajling bude otkačen i maštovit. I zabavite se!

Linker
23. travanj 2024 21:58