PETI DAN 69. PFF-A

Judita Franković Brdar zna kako nositi zlatnu haljinu sa šik cipelama i popularnom torbicom

Na velikom platnu u Areni sinoć su se prikazivala dva filma iz Hrvatskog natjecateljskog programa: Punim plućima Radislava Jovanova Gonza i Baci se na pod Nine Violić. Najviše pažnje ukrala je Judita Franković u elegantnom izdanju.

Prije projekcije filma Punim plućima u Areni su uručene nagrade. Prva nagrada dodijeljena je filmu Što da se radi Gorana Devića, druga Sedmom nebu Jasne Nanut, a treća Šlageru Nevija Marasovića. Na događaju su se pojavili brojne poznate osobe s glumačke scene, a najviše pažnje ukrala je glumica Judita Franković kombinirajući zlatne tonove sa šik zelenim cipelama. Cijeli outfit nadopunila je zelenom torbicom iz Zare, koja je oduševila brojne fashionistice, i besprijekornim make-upom s efektnim crvenim ružom.

image

Aleksandra Naumov i Judita Franković

PRESS

Punim plućima, redatelja Radislava Jovanova Gonza, priča je koja se odvija početkom dvijetisućitih. Oleg, Febra, Mišo, Danko, Zorka i Biba u ranim su dvadesetima bili nerazdvojno društvo i već tada vječni studenti, neopterećeni onime što ih čeka kad „odrastu“. Tada su sva njihova druženja, bez iznimke, počinjala i završavala u Olegovu stanu gdje su nalazili svoj drugi dom, utočište, olakšanje, smiraj. Danas, desetak godina kasnije, Oleg je mrtav i upravo će njegova nagla smrt biti mjesto njihova ponovnog susreta.

image

Aleksandra Naumov

PRESS
image

Dalibor Jakus i Ivana Marinić

image

Daniela Colle i Denis Ruh

image

Dubravka Turić

PRESS
image

Eduard i Domink Galić

PRESS
image

Filip Sovagić i Nina Violić

PRESS

Film Nine Violić, Baci se na pod, bilježi posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, njihov šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru. Svatko ima svoju istinu, u čiju ćete povjerovati?

Na programu Filmovi u nastanku u srijedu je na pitchu predstavljeno 13 projekata pred tročlanim međunarodnim žirijem: Osnat Bukofzer, Daniela Cölle i Oliver Neumann. Predstavljeni projekti većinom su hrvatske produkcije, uz šest manjinskih koprodukcija, u fazi postprodukcije. Cjelokupni program trajao je više od tri sata s desetominutnom pauzom, a moderirao ga je Ljubo Joseph Lasić.

image

Goran Kulenović

PRESS
image

Jadranka Niševič i Dana Budisavljević

PRESS
image

Jasna Nanut

Unutar predviđenih petnaest minuta pitcha trebao se prikazati i video isječak ili foršpan te sav ostali audio vizualni materijal ili prezentacija. Dio predstavljenih projekata već je snimljeno i treba sredstva za postprodukciju dok su neki još u fazi razvoja scenarija ili prikupljaju sredstva za početak ili nastavak snimanja. Zanimljivo je da je dio autora (ili autorskih timova) naglasio da su uložili vlastita sredstva u projekt pa sad potražuju sredstva kako bi završili započeto ili doveli projekt na kvalitetniju razinu. Neke od prezentacija bile su vrlo živopisne i prilično su zainteresirale pa čak i nasmijale ili ganule brojnu publiku i sudionike. Predstavljeni filmovi su Ana Anđela Jurkasa, Božji gnjev Kristijana Milića, Dnevnik Pauline P. Nevena Hitreca, Pula Andreja Korovljeva, Sedmo nebo Jasne Nanut, Sjenoviti Mediteran Ivana Jovića, Slatka Simon Igora Mirkovića, Smrt djevojčice sa žigicama Gorana Kulenovića, Stigme Zdenka Jurilja, Šlager Nevija Marasovića, Šterkijada Igora Šterka, Što da se radi Gorana Devića i Žal Koste Đorđevića.

image

Lee Delong, Goran Bogdan i Nina Violić

PRESS
image

Nina Violić

PRESS
image

Rec Carpet ‘Punim plućima‘

PRESS

U Kinu Valli održala se projekcija filma Sunce Kurdwyn Ayub, a na Kaštelu, u sklopu programa Filmski klasici, imali smo priliku pogledati nijemi film Berlin: Simfonija velegrada redatelja Waltera Ruttmanna iz 1927. godine uz originalnu prateću glazbu skupine Chu. U sklopu Posebnih projekcija prikazivao se horor Ne govori zlo Christiana Tafdrupa, a najmlađi su, u sklopu programa Pulica, uživali u filmu Oink Masche Halberstad čija se projekcija održala u INK-u, kao i Studentski program. Na Ambreli ste mogli pogledati film Curica redatelja Silvine Schnicer i Ulisesa Porre.

image

Punim Plućima

PRESS
image

Romina Vitasović

PRESS
image

Stanko Herceg s obitelji

PRESS
image

Vanja_Sremac, Nina Violić i Zdenka_Gold

PRESS
image

Zdenka Gold i Damir Sehanović

PRESS
image

Red Carpet ‘Baci se na pod‘

PRESS

Danas će se u Areni održati projekcije dva filma iz Hrvatskog natjecateljskog programa: Divljaci Darija Lonjaka i Illyricvm Simona Bogojevića Naratha. U Kinu Valli održat će se projekcije filmova Čudaci na slobodi redatelja Gabriellea Mainettija i Slijepac koji nije htio gledati Titanic Teemua Nikkija, a na Kaštelu Neka bude jutro redatelja Erana Kolirina. U INK-u nas, u sklopu Pulice, očekuje animirani film Mama Moo se vraća kući redatelja Christiana Rylteniusa i Tomasa Tivemarka, posebna projekcija filma Orkestar Matevža Luzara i Studentski program, a na Ambreli možete pogledati film Sunce Kurdwin Ayub.

Linker
17. rujan 2022 15:40