Scenaristica i glumica Jelena Veljača u kreaciji Lorete Gudelj
 John Pavlish
Malo tko bi se odvažio

Jelena Veljača trendove prati u stopu: Odijelo od samta pod svaku cijenu

Materijal koji su svi do ove jeseni pospremili duboko u ormar ili čak u potpunosti zaboravili da postoji, postao je hit među svjetskom modnom elitom. Da, ove jeseni nosi se samt! A odijelo od krute rebraste tkanine isfurala je i jedna domaća trendseterica.

Malo tko je mogao očekivati da će samt doživjeti svoj veliki povratak, ali to se ove sezone definitivno obistinilo. U 70-im godinama prošlog stoljeća komadi od samta bili su neizostavni dio svakog outfita, a upravo je retro stilom inspirirano i odijelo koje je isfurala glumica i producentica Jelena Veljača (36) koja je u njemu stigla na peti rođendan nakita Borboleta. Kroj i tkanina možda jesu posuđeni iz prošlosti, ali je odijelo, uz klasičnu bijelu košulju i gležnjače od brušene kože na vezanje, izgledalo veoma moderno.

John Pavlish
Glumica i producentica Jelena Veljača

Rukavi sakoa bili su ukrašeni zanimljivom tkaninom s uzorkom izvezenim u narančastoj, ljubičastoj i ružičastoj boji. Iako su među svjetskim trendsetericama hit trapezice visokog struka, Zagrepčanka je ipak odabrala hlače ravnog kroja. No, čak su i široke hlače i oversized sako, kao posuđeni iz muškog ormara, na plavuši s besprijekornom frizurom i šminkom izgledali su ženstveno. Uz ovakvu modnu kombinaciju domaće dame, spremni smo čak zaboraviti na pliš i baršun - zvijezde jesenske garderobe, te ponovno početi nositi do jučer omraženi samt!

John Pavlish
Jelena Veljača, Marijana Batinić i Nataša Janjić

Linker
17. travanj 2024 08:14