Davor Matota
NA ŠPICU SA STILOM

Jedan modni dodatak adut je iz ormara Đurđe Tedeschi

Jedna od najbolje odjevenih Hrvatica voli eksperimentirati s različitim modelima i krojevima kada je moda u pitanju, ali odjevne predmete većinom bira u boji koju mnoge žene vole.

Umirovljena sutkinja povremeno iznenadi nekom neuobičajenom kombinacijom s izraženim nijansama, ali većinom je vjerna crnoj - koja je za mnoge kraljica među bojama. Đurđa Tedeschi jedna je od onih kojima je ormar pun crnih komada - od hlača, haljina, bluza pa sve do kaputa, a od njih ne odustaje ni u ljetnoj sezoni.

Spica / Zagreb 30.05.2018. / foto: Davor Matota / Djurdja Tedeschi
Davor Matota

Iako većina sa sunčanim danima svoj stajling "prebaci" na sunčaniju stranu spektra, Đurđa Tedeschi od crnine ne odustaje, ali bira komade koji su lepršaviji i prozračniji. Upravo je takav bio njezin outfit za šetnju Zagrebom - uz haljinu čiji je donji dio lagano plisiran, dok gornji krase tričetvrt rukavi te pojas stegnut u struku i svezan u mašnu. Naravno, kao i većinu outfita, Đurđa Tedeschi je i ovaj "začinila" šarmantnim sivim šeširom koji je njezinom crnom looku "dodao malo proljeća" zahvaljujući bijelom cvijetu. S njim je uskladila decentnu bijelu narukvicu i bijele, okrugle naušnice, dok je torbom i gležnjačama nastavila nizanje crnih komada.

Šeširi, koje samo rijetko zamijeni maramom ili šiltericom, su neizostavni komadi njezinih stajlinga pa je njezina kosa boje meda rijetko kad u potpunosti otkrivena. Strogi rez frizure koju nosi već godinama redovito "skriva" različitim modelima vrsnih klobučara, kojih se ne bi postidjela ni vojvotkinja Catherine, supruga princa Williama. Na britanskim kraljevskim dvorima upravo su šeširi neizostavan modni dodatak kada su u pitanju najveće svečanosti i važniji su i od luksuznih haljina, a takvu važnost imaju i za Đurđu koja ima nepreglednu kolekciju u kojoj se nalaze jednostavni, klasični poput ovog sivog pa sve do onih ekstravagantnijih koje izvuče samo za posebne prigode - poput odlaska na Tjedan mode u Pariz.

Spica / Zagreb 30.05.2018. / foto: Davor Matota / Djurdja Tedeschi
Davor Matota

Linker
25. travanj 2024 19:49