Vladimira Spindler
modni leksikon

Glumac Mateo Videk: 'Ormar mi je pun uspomena na tatu, najviše sam vezan uz dva komada'

Važno mi je da sam zadovoljan svojim izgledom, a modni recept za to je kombiniranje bazičnih komada, poput T-shirta i sakoa ili kožnate jakne - govori Mateo Videk (26), zagrebački glumac koji trenutačno glumi u predstavi "3X i ja" u režiji Filipa Nole i Arije Rizvić.

Uz to “skuplja” i TV iskustvo, u emisiji "Kultura s nogu", koju vodi s Draženom Ilinčićem i kolegom Jurom Radnićem. Zbog užurbanog životnog ritma često po cijeli dan izbiva iz kuće pa u ruksaku nosi i rezervnu odjeću - da se može presvući i na cesti.

STRAST PREMA CIPELAMA

Rijetko obilazim dućane, draža mi je online kupnja, a kako u Zari, Dieselu i Massimu Duttiju već znam svoje mjere i brojeve, lako kupujem iz udobnosti svojeg doma. U ormaru imam najviše cipela, to je sigurno. U stanju sam potrošiti vrijednost cijele odjevne kombinacije na neki par koji mi zapne za oko - tenisice, čizme od brušene kože ili Toms espadrile, nema veze. Imam ih barem 15 pari i ne namjeravam stati.

Vladimira Spindler

USPOMENE NA OCA

Volim nositi tatine stvari, ormar mi je pun uspomena na njega, a najviše sam vezan za smeđe kožnate cipele, polukaubojke vintage štiha i dvadesetak godina star sat Pierre Cardin s kožnatim remenom, kupljen u Belgiji.

DETALJI SU VAŽNI

Mislim da mi je stil s godinama postao jednostavniji. Nosim suptilne komade koji čine skladnu cjelinu, pokušavam se ne kostimirati, ali volim zanimljive gumbe, teksture, materijale. Dugo sam tražio kaput po “svojoj mjeri” i prošle godine naletio na crni trench-coat od reciklirane vune iz H&Move kolekcije Conscious. Nisam ga skidao cijele zime i planiram ga nositi godinama. Da mogu birati, uvijek bih kupio bilo što od dizajnera Driesa Van Notena, a nadam se da ću si to jednom moći i priuštiti.

Vladimira Spindler

ODIJELO, MAJICA I TENISICE

Ne volim se sređivati za posebne prigode. Volim eleganciju, ali ne sviđa mi se kad se netko pretjerano potrudi. Stoga uvijek nastojim izgledati opušteno, bilo da idem na kavu u grad ili na kazališnu premijeru. Preferiram spoj odijela i obične majice, uz koju jednako dobro izgledaju i cipele i tenisice. Tako odjevenog ćete me najvjerojatnije vidjeti i na premijeri u svibnju.

GLAZBA JE LJUBAV

Nemam hobi, ali jako volim glazbu. Završio sam osnovnu glazbenu školu, smjer klavir, i puno svirao, pisao pjesme i pjevao, pogotovo kad sam imao više slobodnog vremena. To mi ponekad i nedostaje, i premda sam se profesionalno odlučio za glumu, glazba me najlakše dirne i osvoji, bio to motown, bossa nova, džez ili deep house.

Vladimira Spindler

Linker
18. travanj 2024 19:38