SIMONE COMI/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
Opčinjeni mjesečinom

Glamurozni rokeri iz Rima! Otkrivamo u čemu leži tajna neodoljivo seksipilnih pobjednika Eurosonga

Eurosong je dobio novog pobjednika, a Europa i svijet nove glazbene i modne zvijezde. Talijanska rock grupa Måneskin čije ime na danskom znači "mjesečina", osvojila je žestokim ritmom i unikatnim odjevnim stilom za koji je zaslužan poznati talijanski stilist.

Eurosong je dobio novog pobjednika, a Europa i svijet nove glazbene i modne zvijezde. Talijanska rock grupa Måneskin čije ime na danskom znači "mjesečina", osvojila je žestokim ritmom i unikatnim odjevnim stilom za koji je zaslužan poznati talijanski stilist.

Vlasnik studija Sugerkane, Nicolo Cerioni, koji je studirao modni dizajn u New Yorku i Milanu, osmišljava stajlinge za četvero Rimljana od 2017., kad ih je, kao stilist talijanskog TV kanala Rai Due upoznao na snimanju natjecateljskog glazbenog showa X Factor.

Čitajte i: Modni klasik koji obožavamo: Martina Bienenfeld zna kako nositi malu crnu haljinu na moderan način

A kako karizmatični vođa benda Måneskin, David Damiano (22), i njegovi kolege iz benda koji se znaju od srednje škole– basistica Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi i bubnjar Ethan Torchio, obožavaju rock glazbu iz 70-ih, Cerioni im je namijenio glam rock odjevne kombinacije nadahnute stilom Iggyja Popa, Davida Bowieja, Micka Jaggera, Jima Morrisona i drugih ikona rock glazbe.

image
Rimska ekipa poigrava se sa spolnim stereotipovima u odijevanju.
IPA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

One uključuju i takve klišeje kao što su crni lak za nokte, očni kapci opcrtani crnom olovkom, cipele visokih potpetica, kožu i lateks, pripijene kombinezone i trapezice, mrežaste čarape, hippie tunike, leopard print te zlatnih i srebrnih detalja.

Odjevni komadi su uniseks, pa se rimska ekipa poigrava sa spolnim stereotipovima u odijevanju: Victoria nosi muška odijela, a dečki potpetice i pripijene šljokičaste majice.

Rokerska modna raskoš

Premda je estetika benda ujednačena, svaki član ima individualni stil. Ethan koji fizičkim izgledom više podsjeća na Indijanca nego Talijana, voli kicoške komade od pliša i brokata; Thomas kombinira rock i štreberske komade, Victoria je prava boho djevojka, dok je David, koji sebe opisuje kao modnog Ciganina, modno najambivalentniji.

Čitajte i: Novi hippie val! Pronašli smo kukičane dodatke, apstraktne uzorke i cvijeće koje krasi ovosezonske komade

image
Kombinezone od pripijene kože bio su dio njihovog scenskog nastupa na Eurosongu 2021.
UTR/THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA

Za nastupe na San Remu i Eurosongu, Cerioni je surađivao s talijanskom modnom kućom Etrom i to je prvi puta na Eurosongu da je neka modna kuća surađivala s natjecateljem. Dizajnerica Veronica Etro im je za Eurosong osmislila kombinezone od pripijene kože boje hrđe na kojima se ističe 'kriš-kraš' vezanje s metalnim nitnama, dok su nagradu kao pobjednici festivala u San Remu primili u kombinezonima boje kože bogato ukrašenih šljokicama.

Linker
26. travanj 2024 15:44