Lady Gaga na Met Gali u Brandon Maxwell kreaciji
 Getty Images
sjaj i glamur

Dive su ove godine privlačile pažnju u kreacijama o kojima se još uvijek priča: Pogledajte najotkačenija izdanja s crvenog tepiha za 2019.

Godina iza nas na crvenom tepihu donijela nam je dozu holivudskog glamura, od početka godine kada je održana dodjela Oscara, pa do modnih nagrada u Londonu s čime smo zaključili modnu godinu.

Slavne dame i djevojke s A-liste u 2019. godini doslovno su blistale jer je jedan od vodećih trendova kod svečanih kreacija metalik sjaj, ljuskice i šljokice, ponajviše u srebrnoj i crvenoj boji. Sa svečane dodjele Oscara i Vanity Fair partyja koji slijedi iza njega sjećamo se Jennifer Lopez i Brie Larson u dugim metalik haljinama koje su njihovu figuru stavile u prvi plan.

Uz haljine koje prate liniju tijela, ove godine favorit su bile i raskošne haljine za bal, od jednobojnih dostojnih moderne princeze kakve su nosile Dakota Fanning i Lady Gaga, do onih s bogatim uzorkom, najčešće floralnim. Pjevačica i glumica Gaga vjerna je dizajneru Brandonu Maxwellu pa je njegove kreacije nosila na dodjeli Oscara, ali i na Met Gali. Uz ove, Lady Gaga je dominirala i u nježnoplavoj haljini s potpisom modne kuće Valentino.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 06:  Lady Gaga attends the 76th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 6, 2019 in Beverly Hills, California.  (Photo by Jon Kopaloff/Getty Images)
Getty Images
Lady Gaga u Valentino haljini

Pjevačicu možemo izdvojiti kao jednu od onih koja je obilježila modnu godinu na crvenom tepihu, a uz nju svojim izdanjima oduševila je i glumica Elle Fanning, koja je na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu ponudila nekoliko kreacija od kojih zastaje dah. Tu valja spomenuti njezinu balsku haljinu cvjetnog uzorka, također s potpisom Valentina, koja je naglasila njezinu ženstvenu i nježnu stranu.

CANNES, FRANCE - MAY 15: Elle Fanning attends the screening of
Getty Images
Elle Fanning u Valentino Haute Couture haljini

Poznate dame nisu se oklijevale pokazati seksepil na crvenom tepihu, ali onaj suptilni kako bi i dalje dojam ostao glamurozan. Haljine visokih izreza koji otkrivaju nogu zato su bili popularni izbor na crvenim tepisima, a neko vrijeme popularne "gole" haljine koje otkrivaju gotovo sve pale su u drugi plan.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 06:  Irina Shayk and Bradley Cooper attend the 76th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 6, 2019 in Beverly Hills, California.  (Photo by Jon Kopaloff/Getty Images)
Getty Images
Irina Shayk i Bradley Cooper na dodjeli Golden Globe nagrada

Od dodjele Oscara, Zlatnih Globusa, Grammyja i filmskih festivala u Cannesu i Veneciji, izdvojili smo izdanja s crvenih tepiha o kojima se u 2019. godini najviše govorilo, a među njima je i nekoliko kombinezona te look Harryja Stylesa o kojem su svi pričali.

Linker
20. travanj 2024 15:22