Profimedia
gloria in

Čupava posla: Krzno za preživljavanje debelih minusa

Fina tanka vlakna i efekti poput patchworka umjetno su krzno učinili vrlo popularnim - na radost ljubitelja životinja - a hit su rubinskocrveni i smaragdnozeleni modeli te imitacije krzna nerca, lisice i leoparda.

Bez obzira na to što je tehnologija proizvodnje tekstila toliko uznapredovala da su zimske jakne sve tanje i lakše, a pritom i sve toplije, ništa ne može zamijeniti krzno. Barem tako smatra talijanski dizajner Giambattista Valli, koji uz vlastitu kolekciju dizajnira i liniju Gamme Rouge brenda Moncler.

Getty Images
Modna urednica Anna Dello Russo

Stoga su skijaške jakne, po kojima je poznata ta talijansko-francuska tvrtka, ove sezone osvanule s rukavima, ovratnicima i obrubima od krzna u pastelnim nijansama, pa se umjesto na skijaškim stazama modeli iz ove linije mogu vidjeti na šetalištima Aspena, St. Moritza, Cortine d'Ampezzo i drugih mondenih zimskih odredišta.

PROŠIVENO, PLETENO ILI U KOLAŽ VARIJANTI - KOD KOMADA OD KRZNA PRIRODNIH BOJA NAGLASAK JE NA TEHNICI IZRADE

Davor Matota
Glumica Bojana Gregorić Vejzović, modna dizajnerica Borna Rajić i glumica Judita Franković

No, i pri obradi krzna primjenjuju se dometi visoke tehnologije - ne samo u izradi bundi, pelerina i jakni koje su postale prave krznene tapiserije napravljene tehnikom patchworka, nego i u samoj proizvodnji umjetnog krzna. Fina tanka vlakna po uzoru na životinjske dlake, intenzivne boje i različiti efekti učinili su umjetno krzno vrlo popularnim - na radost svih ljubitelja životinja.

Dugački prsluk podstavljen krznom (2990 kn, Diesel); kapa (129 kn, C&A).

Getty Images
Alexandre Vauthier

Od lisičjeg krzna (1770 kn, Max&Co.); krzneni ovratnik (1068 kn, Marella).

Krzneni kaputić (4330 kn, Gant) i privjesak za torbu od umjetnog krzna (69 kn, Six).

Ove je zime moderno krzno pastelnih nijansi te rubinskocrvene i smaragdnozelene boje, ali i imitacije nerca te lisičjeg, pa i leopardova krzna. A osim dužih i kracih 'čupavaca', prolazi i krzno 'u tragovima': na torbama, čizmama, ovratnicima i - privjescima.

Getty Images
Pjevačica Rita Ora

Linker
20. travanj 2024 09:29