Neka party počne!

Budi glam svaki dan: Četiri trika kojima ćete styling dići na višu razinu

Kako kombinirati dnevne komade s blještavim detaljima? Ma ništa lakše!

PARTY HLAČE

Žene koje u ured vole doći u odijelu, ovih predblagdanskih dana trebaju sa sobom nositi i - rezervne hlače. I to svečane, sa šljokicama, model koji je apsolutni hit zimske sezone i koji se može naći u najrazličitijim varijantama boja i kroja.

image
SARTIRANA/BACKGRID/BACKGRID SARTIRANA/BACKGRID/BACKGRID

One su, naime, toliko glamurozne da uz njih svečano izgleda i najobičniji "uredski" sako pa su stoga i ekspresno rješenje za korporacijske božićne domjenke na koje se najčešće dolazi direktno s posla. Uz njih možete obuti i (rezervne) svečane cipele te stajling upotpuniti i šljokičastom torbom, no nije problem ni ostanete li u istom modelu obuće - sjaj šljokica će sve zabljesnuti.

image

Hlače od poliestera i šljokica, 799,90 kn/106,16 €, ZARA

PRESS
image

Šljokičaste hlače, 301,30 kn/39,99 €, H&M

PRESS

DETALJI OD BROKATA

Brokati, tkanine s utkanim uzorcima nastalima žakardnim tkanjem zbog svog su raskošnog izgleda u prošlosti bili namijenjeni osobama "plave" krvi. Stoga i najmanji detalj od brokata daje odjevnoj kombinaciji dozu luksuza i elegancije, zbog čega su idealni za uredske zabave.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PRO

No, i veći odjevni predmeti od brokata - hlače ili suknja - ne izgledaju pretjerano odjenu li se na posao. Premda su, naime, svečanog izgleda, ujedno su i ležernog (ta ambivalentnost ga je i učinila omiljenim materijalom suvremenih dizajnera), pa se kombiniraju s vunenim sakoima, pamučnim majicama i pletivom koji se uobičajeno nose za ured.

image

Hlače od brokata, 499,90 kn/66,23 €, RESERVED

PRESS
image

Obruč za kosu od brokata, 339,90 kn/45,11 €, RESERVED

PRESS

DISCO BLEJZER

Jedan od najjednostavnijih načina kako od svakodnevne odjevne kombinacije napraviti nesvakidašnju jest odjenuti šljokičasti, glamurozni sako - sjetite se samo kralja rock‘n‘rolla Elvisa Presleyja i njegove lasvegaške faze u karijeri.

image

ANYE

PRESS

Ispod takvog atraktivnog komada - a odaberite model koji je zaista upečatljiv - možete odjenuti bilo što, od obične pamučne majice ili dolčevitke do klasične košulje. No, ako želite biti vrhunski elegantni, disko sako odjenite na nešto crno: hlače i top ili, primjerice, kombinezon, koji upotpunite svjetlucavim, no diskretnim detaljima i modnim dodacima.

image

Sako od poliestera, 299,90 kn/39,80 €, PULL&BEAR

PRESS

FOKUS NA CIPELE

Svi znaju za poznatu izreku da se stil krije u detaljima, a vrijeme blagdana je idealno za potvrditi je. Koliko god, naime, bili odjeveni prema strogim poslovnim pravilima, ili ako vam pak posao dopušta da dolazite u udobnoj i praktičnoj odjeći, sve se iz temelja mijenja s atraktivnom obućom i upečatljivom torbom.

image
ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

Štoviše, bazični odjevni komadi najbolje će istaknuti te glamurozne modne dodatke, pa ako ste odabrali šljokičaste čizme ili svjetlucavi clutch, ne trebate odjenuti ništa svečano. A premda se raskošnih dodataka može naći u raznim bojama, ove se sezone ipak isprofilirala srebrna kao hit-boja. Uz nju pristaju sve druge boje, no ako je domjenak posebno ekskluzivan, kombinirajte ih s malom crnom haljinom ili svečanim crnim odijelom.

image

Šljokičaste čizme, 527,34 kn/69,99 €, H&M

PRESS
image

Sandale sa štrasom, 399,90 kn/53,08 €, ZARA

PRESS
Linker
13. travanj 2024 07:00