Skroz je IN

Brigitte Macron za svečanu večeru u Bijeloj kući odabrala haljinu omiljenog kroja i boje

Prva dama Francuske treći je put odjenula haljinu istog kroja koja se razlikuje samo u detaljima i ponovo je pokazala da najviše voli nositi odjeću bijele boje.

Ovih dana u Washingtonu boravi bračni par Macron kojima je to prvi službeni posjet SAD-u od kada je predsjednik Joe Biden. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte dočekani su više nego srdačno, a Joe Biden stalno je novinarima govorio da su stigli njegovi prijatelji. Prisnost s Macronovima, američki je predsjednik pokazivao i fizičkim gestama, jer ih je stalno grlio i nešto im šaputao na uho.

image

Joe Biden vrlo je prisan s francuskim predsjednikom i njegovom suprugom

DOMINIQUE JACOVIDES/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image

Predsjednički susret: Jill i Joe Biden i Emmanuel i Brigitte Macron

JACOVIDES DOMINIQUE/POOL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Predsjednici su se susretali i ranije na raznim političkim skupovima, a ovo je prvi posjet nekog državničkog para Bijeloj kući od početka pandemije. Osim protokolarnih obaveza, za francuski par priređena je i svečana večera za koju je Jill Biden odjenula crnu čipkastu haljinu otvorenih ramena, a Brigitte Macron odabrala dugu bijelu usku haljinu sa srebrnim detaljima koja podsjeća na stilizirane grčke toge.

image

Brigitte Macron u sličnoj haljini prošle godine uoči večere u Elizjeskoj palači pripremljene u čast talijanskog predsjednika Sergia Mattarella

LIEWIG CHRISTIAN/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
image

2018. u Bijeloj kući uoči večere s tadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom suprugom Melanijom

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

To joj nije prvi puta da za svečana druženja odabire bijele haljine istog kroja. Za prošlog posjeta SAD-u kada je predsjednik bio Donald Trump, a prva dama Melania Trump, također je odabrala vrlo sličnu haljinu, samo je taj puta haljina bila ukrašena zlatnim detaljima.

image

U omiljenom bijelom kaputu i košulju za posjeta školi Duke Ellington School of the Arts u Washingtonu

ABACA/Shutterstock EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podsjetimo, prošle godine nosila je opet vrlo sličnu haljinu, ali toga puta sa srebrnim detaljima oko struka. Brigitte Macron, koja je poznata po svom istančanom ukusu koji ne prati modu, vrlo često odabire odjeću bijele boje kako za službene susrete tako i privatno. Omiljeni su joj bijeli blejzeri i bijele košulje, a često nosi i uske haljine do iznad koljena. Ona ne prati modu, ima svoj stil u kojem se najbolje osjeća i koji ju je lansirao među najbolje odjevene prve dame.

Linker
25. travanj 2024 20:08