BALERINE U TRENDU

Balet kao inspiracija za proljetne kolekcije

Još prošle jeseni na Tjednu mode u New Yorku brojni su dizajneri najavili da će proljetnim kolekcijama vladati balet - a sada su to potvrdili brojni brendovi.

Tjedan mode u New Yorku u rujnu prošle godine obilježile su revije koje su nosile balerine poput one brenda Sachin & Babi.

- Započeli smo sezonu gledaju fotografije balerina u pokretu i bili fascinirani njihovom gracioznošću i snagom te načinom na koji se upotpunjuju u plesu - izjavili su Sachin i Babi Ahluwalia, bračni par koji stoji iza istoimene modne kuće.

IMAXtree

IMAXtree

Ipak, osim luksuznih brendova balet je osvojio i one cjenovno pristupačnije poput njemačke Pume, švedskog H&M i španjolske Zare. Kolekcija H&M studio, koja u prodaju stiže u ožujku ove godine, spaja modu i funkcionalnost, a inspirirana je romantikom baleta i sportskom akcijom. Osvježavajuće i moderne linije dominiraju njihovom novom kolekcijom napravljenom od organskog pamuka, kože i najfinije mulberry svile.

Nova kolekcija modnog diva i jednog od omiljenih high street brendova diljem svijeta Zare inspirirana je, baš kao i prošle sezone, balerinama, ali ovaj put u malo drugačijoj izvedbi.

Zara

Zara

Nova linija njemačkog brenda Puma također je inspirirana baletom, a već sada svi pričaju o posebnim tenisicama iz njihove sportske linije: Fierce Strap Swan koje je u kampanji predstavili reality zvijezda Kylie Jenner.

Videozapis objavljuje PUMA (@puma)

Fotografiju objavljuje PUMA (@puma)

Fotografiju objavljuje PUMA (@puma)

Linker
19. travanj 2024 19:35