Profimedia
MODNA IKONA MICHELLE OBAMA

11 najboljih stylinga prve dame s najviše stila

U utorak 18. listopada predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama i prva dama Michelle Obama održali su posljednju državničku večeru u Bijeloj kući. Prije nego na njegovo mjesto dođu Hillary Clinton ili Donald Trump, još uvijek aktualni predsjednik na 13. je večeri ugostio talijanskog premijera Mattea Renzija i njegovu suprugu Agnese Landini. S obzirom na to da su najvažniji gosti bili iz Italije, Michelle Obama je za "odlazak" iz Bijele kuće odabrala kreaciju kuće Atelier Versace i njome "zacementirala" status jedne od prvih dama s najviše stila.

Ružičasto-zlatna haljina napravljena od minijaturnih ringova besprijekorno je pratila njezinu atletsku figuru, a hrabar modni izbor mnoge je iznenadio jer je do sada bila vjerna monokromatskim kreacijama. Haljinu je ekskluzivno za nju dizajnirala kreativna direktorica kuće Versace.

"Počašćena sam što sam imala priliku odjenuti prvu damu SAD-a, Michelle Obamu. Hvala ti Michelle za sve što si učinila za Ameriku i ostatak svijeta, za žene u SAD-u i ostalim dijelovima svijeta" – izjavila je Donatella Versace čija će kreacija ostati upamćena.

Mnogi smatraju kako je, nakon Jackie O., Michelle Obama prva dama s najviše stila. Postala je modna ikona ne samo zbog odličnog biranja profesionalnih i svečanih kombinacija, već i zbog poigravanja s bojama, printevima i teksturama te značenja koje su nosile njezine odjevne kombinacije. Kreacijama je uvijek odavala počast zemljama koje je posjećivala, a njezini najelegantniji lookovi vezani su upravo za državničke večere. Kada je tek stigla u Bijelu kuću, birala je sigurne kombinacije poput J.Crew kardigana i suknje A-kroja. Na svojoj prvoj državničkoj večeri 2009. godine nosila je haljinu dizajnera Naeema Khana, večernju verziju svojih omiljenih svakodnevnih lookova, ali kraj mandata obilježila je elegantnim glamurom dostojnim Hollywooda. Najbolje stylinge pogledajte u galeriji!

Linker
19. travanj 2024 15:37