Ostavlja bez daha

Bajkovito dobra: ELFSI zakoračili u čarobni božićni svijet baleta Orašar i oduševili!

Jedinstvena suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i uspješnog dizajnerskog dvojca nije samo bajkovita, već je po mnogočemu jedinstvena.

Jedno od najljepših djela klasične umjetnosti, baletna bajka Orašar, neizostavan je dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle. U samo jednom trenu, svoje poklonike vodi u čarobni svijet božićne raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila. Orašar je priča sa sretnim završetkom koja je više nego ikad potrebna cijelom svijetu, a prepoznao je to i modni dvojac ELFS koji su svoju najnoviju žensku kolekciju za jesen i zimu 2020, predstavili jedinstvenim editorijalom nastalim u suradnji s HNK u Zagrebu. Modeli poput oživjelih lutki, prvaci baleta HNK i dašak modnog glamura, samo su dio ove božićne modne priče koja je od danas izložena u svim ELFS dućanima u Hrvatskoj.

image
ELFS ženska kolekcija za jesen i zimu 2020.
DANIJEL GALIĆ

“Božić je idealno vrijeme za podsjećanje na prave životne vrijednosti, a između ostalih i na umjetnost. Smatramo da je više nego ikad važno istaknuti njezin značaj te podržati brojne talentirane kreativce i umjetnike koji se nalaze iza i na pozornici, bez obzira o kojem obliku umjetnosti je riječ“ kaže Aleksandar Šekuljica te dodaje: “Balet Orašar i sve ono što predstavlja, pravi je način da se snažno prenese ova poruka, a naša je želja bila stvoriti neke lijepe uspomene na 2020. godinu i nadamo se da smo u tome uspjeli. Želimo da ljudi uživaju u izložbi koja je postavljena u izlozima naših dućana i da doma ponesu lijepa sjećanja.“

image
ELFS ženska kolekcija za jesen i zimu 2020.
DANIJEL GALIĆ

Modeli Ana Laura Kapetanović, Claudia Antičević i mlada Vendi Vidaković, zakoračile su u čudesni svijet baleta Orašar te su, poput oživljenih lutki, zavirile iza kulisa jednog od najljepših kazališta u Europi. Svijet je to u kojem svakodnevno žive prvaci baleta koji su se ovaj put našli u ulozi modela. Tomislav Petranović, nacionalni je prvak baleta HNK u Zagrebu, a u Orašaru pleše već 34 godine. U novoj koreografiji Vladimira Malakhova ima ulogu Princa.

image
ELFS ženska kolekcija za jesen i zimu 2020.
DANIJEL GALIĆ

Prvakinja baleta Natalia Kosovac rodom je iz Australije, a u prošloj produkciji baleta utjelovila je Snježnu kraljicu. Prvaci baleta Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves plesački su i bračni hrvatsko-portugalski par koji je na premijernoj izvedbi baleta Orašar prošle godine utjelovio glavne uloge, Klaru i Princa. Solistica baleta Asuka Mauro pohađala je baletnu školu u rodnom Japanu, u Kini te u Francuskoj, a u baletu Orašar pleše ulogu Klare.

image
ELFS ženska kolekcija za jesen i zimu 2020.
DANIJEL GALIĆ

Na fotografiji Asuka drži originalnu lutkicu Orašara iz predstave. Tu su i mlade balerine Saye Ikegami i Valentine Štrok, koje u baletu plešu raskošan valcer cvijeća dok je balerina Nika Crnić bila dijelom Orašara već kao djevojčica te se odnedavno pridružila ansamblu.

image
ELFS ženska kolekcija za jesen i zimu 2020.
DANIJEL GALIĆ

Nit vodilja prilikom stvaranja kolekcije bila je ideja da se Elfsice ne može pospremiti u nikakve ladice, jer su one istodobno zaigrane djevojčice i samosvjesne žene. Nikad otmjenijom kolekcijom dominiraju romantični komadi ženstvenih silueta u širokom rasponu boja, od nježnih pastelnih do dramatičnijih tamnijih, uz nezaobilaznu zlatnu.

Svi komadi izrađeni su od luksuznih tkanina bogatih tekstura poput tvida, buklea, brokata, baršuna ili pak fluidnih plisiranih lamea.

Stvarajući kolekciju u trenucima opće neizvjesnosti, dizajneri su se fokusirali na komade koji su lišeni trendovskih utjecaja, a koji će svojim bezvremenskim dizajnom ostati jednako aktualni i u nekim budućim, ljepšim i ugodnijim vremenima.

image
ELFS ženska kolekcija za jesen i zimu 2020.
DANIJEL GALIĆ

Fotografije za kampanju snimio je fotograf Danijel Galić, šminku potpisuje Marko Tolić, za frizuru je zaslužan studio Marcela, a styling potpisuje Iva Gradišer. Modeli Ana Laura Kapetanović, Claudia Antičević i Vendi Vidaković dolaze iz agencije Talia Model.

Kolekciju uskoro pronađite u ELFS trgovinama i na elfs.hr

Linker
11. kolovoz 2022 21:32