SUZANNE CORDEIRO/SHUTTERSTOCK
TRAGIČNE VIJESTI

Zvijezde šokirane pokoljem: ‘Čovječe, kad će ovo prestati? Mora doći do promjene!‘

Teksaški pokolj u kojem je ubijeno 19 djece šokirao je svijet, a sada su reagirale i slavne osobe putem društvenih mreža.

Teksaški pokolj u kojem je ubijeno 19 djece šokirao je svijet, a sada su reagirale i slavne osobe putem društvenih mreža.

U utorak je svijet šokirala vijest da je 14 djece i jedan učitelj ubijeno u pucnjavi u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu, a tragedija se proširila svjetskim medijima u vrlo kratkom roku. Osumnjičeni je napadač identificiran kao 18-godišnji učenik srednje škole Uvalde, koji je sada mrtav nakon što ga je policija ubila. Riječ je o Salvadoru Ramosu, a njegov potez šokirao je američku, ali i svjetsku javnost.

Tijekom kratke konferencije za novinare, načelnik policije Uvaldea Pete Arredondo poručio je novinarima: “Osumnjičenik je bio potpuno sam u ovom zločinu. Želimo izraziti iskrenu sućut obitelji''.

Poruke podrške i utjehe uputile su i poznate osobe koji su osvrnule na teksaški pokolj putem društvenim mreža te izrazile svoju šokiranost nezapamćenom tragedijom koja je odnijela mlade živote.

Američki glumac Christopher Robert Evans koji je karijeru započeo ulogama u televizijskim serijama, kao što je Opposite Sex 2000, poručio je na Twitteru: "Sada je je*** dosta!!!!"

Teksaški glumac Matthew McConaughey također je komentirao masakr koji se dogodio u njegovom rodnom gradiću Uvaldeu.

''Još jednom smo tragično dokazali da ne uspijevamo biti odgovorni za prava koja nam daju naše slobode.Ovo je pravi poziv na akciju i trenutak da se svaki Amerikanac dublje pogleda u ogledalo i zapita: Što je to što uistinu cijenimo? Kako da popravimo problem? Koje male žrtve možemo pojedinačno poduzeti danas, kako bismo sutra sačuvali zdraviju i sigurniju naciju, državu i susjedstvo?'', napisao je na Instagram profilu.

''Ne možemo još jednom izdahnuti, opravdavati se i prihvatiti ove tragične stvarnosti kao status quo. Ovo je epidemija koju možemo kontrolirati. Svi znamo da možemo bolje. Moramo bolje. Moraju se poduzeti mjere da nijedan roditelj ne mora iskusiti ono što su pretrpjeli roditelji u Uvaldeu i drugi prije njih'', poručio je na kraju.

Američki NBA košarkaš, LeBron James obratio se putem Twittera: "Mora doći do promjene! MORA JE BITI! Ovih dana se molim nebesima za svu djecu u školama".

"Moje misli i molitve su uz obitelji koje su izgubile svoje voljene u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu u Teksasu. Čovječe, kad će ovo prestati! To su djeca i stalno ih dovodimo u opasnost u školi. Ozbiljno, 'U ŠKOLI', a tamo bi trebalo valjda biti najsigurnije", dodao je košarkaš.

"Misli i molitve nisu dovoljne. Godinama nismo imali ništa drugo, postali smo nacija tjeskobnog vriska. Nama su jednostavno potrebni zakonodavci koji će zaustaviti ovu pošast oružanog nasilja u Americi koja ubija našu djecu", poručila je američka političarka, Hillary Clinton putem Twittera.

Linker
26. travanj 2024 10:36