HRABRA ŽENA

Zvijezda serije ‘Bračne vode‘ pedeseti rođendan proslavila u bolovima: Ove joj je godine dijagnosticirana teška bolest

Christina Applegate s dijagnozom se suočila prije pola godine, nekoliko mjeseci kasnije o tome je pisala na društvenim mrežama, a sada je priznala kako je pedeseti rođendan provela s glavom na jastuku.

Američkoj glumici i zvijezdi serije Bračne vode Christini Applegate u 50. godini života dijagnosticirana je multipla skleroza, autoimuna bolest koja napada središnji živčani sustav. U kolovozu je na društvenim mrežama obznanila tu vijest, a sada je na Twitteru na 50. rođendan napisala i emotivnu ispovijest.

"Da. Danas sam napunila 50 godina. I imam multiplu sklerozu. Bilo je teško. Šaljem toliko ljubavi svima vama ovog dana. Mnogi danas boluju, a ja mislim na vas. Nađimo tu snagu da podignemo svoje glave. Moja je trenutačno na jastuku. Ali se trudim", napisala je holivudska glumica poznata i po ulozi u Netflixovoj seriji "Dead to me". Da boluje od multiple skleroze, bolesti koju zbog hrpu simptoma nazivaju i onom s tisuću lica, otkrila je na Twitteru u kolovozu ove godine.

image

Christini Applegate ove je godine dijagnosticirana multipla skleroza.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

"Bilo je to čudno putovanje, ali dobila sam ogromnu podršku ljudi koji se također suočavaju s ovim stanjem. Bilo je teško, ali kao što znamo, put ide dalje. Osim ako ga neki ser*** ne blokira. Kao što je jedan od mojih prijatelja s multiplom sklerozom rekao - probudimo se i poduzimamo naznačene radnje. I to je ono što ja radim, zato sada tražim privatnost dok prolazim kroz sve ovo. Hvala vam", napisala je glumica.

Ovo nije prva dijagnoza s kojom se glumica morala suočiti. Prije 13 godina dijagnosticiran joj je rak dojke, nakon što su joj na redovitom pregledu, budući da je i sama kćer žene koja je preživjela rak, u lijevoj dojci pronašli kvržicu.

Kako bi stala na kraj dajnjem širenju podvrgnula se dvostrukoj masektomiji, a desetak godina kasnije odstranila je jajnike i jajovod. U potpunosti je promijenila lifestyle, počela se zdravo hraniti i izbjegavati stresne situacije. O svojoj borbi uvijek je otvoreno govorila jer je smatrala kako će na taj način nekome pomoći.

image

Christinu Applegate obilježila je uloga Kelly Bundy.

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

"Kada sam prvi put otvoreno govorila o raku dojke u javnosti, nisam zapravo htjela pričati o tome, ali morala sam", rekla je Applegate za magazin People.

Čitajte i: Zvijezdi serije 'Bračne vode' dijagnosticirana multipla skleroza: 'Teško je, ali put ide dalje'

Christini najveću podršku pružaju njezina kći Sadie (7) i suprug, danski glazbenik Martyn LeNoble za kojeg se udala 2013. godine nakon što su četiri godine bili zaručeni. Od 2001. do 2007. godine bila je u braku s glumcem Jonathanom Schaechom.

Linker
18. travanj 2024 15:08