Kriva slika

Zvijezda ‘Pedeset nijansi sive‘ otkrila pravu istinu o filmu: ‘Nije bilo seksualno, već psihotično‘

Slavna glumica otkrila je da originalni film, za koji je potpisala ugovor, na kraju nije bio onaj koji su predstavili gledateljima.

Američka glumica Dakota Johnson, kći glumaca Dona Johnsona i Melanie Griffith, proslavila se 2015. ulogom u erotskoj drami "Pedeset nijansi sive" i u njezinim nastavcima - "Pedeset nijansi mračniji" i "Pedeset nijansi slobodniji". Iako je film izazvao snažne reakcije među svim generacijama zbog erotskih scena koje baš i ne vidimo u tolikom intenzitetu na velikom platnu, Johnson je za Vanity Fair otkrila da je snimanje baš nije bilo glatko.

Naime, glumica je u intervjuu opisala snimanje "psihotičnim" i priznala da filmu nedostaje seksualni intenzitet zbog kojeg je uopće pristala na ulogu Anastasije "Ane" Steele.

Također je objasnila kako je snimanje trilogije postalo komplicirano dijelom zbog toga što je autorica knjiga, E.L. James zadržala kreativnu kontrolu nad filmskim adaptacijama.

image

Dakota Johnson i kolega iz filma Jamie Dornan.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"James je imala puno kreativne kontrole, cijeli dan, svaki dan, i samo je zahtijevala da se određene stvari dogode. Postalo je sve luđe i bilo je mnogo različitih nesuglasica. Nikad nisam mogla o tome iskreno govoriti, jer sam željela promovirati film na pravi način. Ponosna sam na ono što smo na kraju napravili, sve je ispalo kako je trebalo, ali bilo je često nezgodno", bila je iskrena Johnson.

Čitajte i: Jamie Dornan otvoreno o boli nakon smrti oca nakon fatalne bolesti: 'Ovo mi je najgora godina u životu'

Na pitanje žali li zbog glavne uloge, odgovorila je da ne. "Mislim da nije u pitanju žaljenje. Da sam znala... Da sam tada znala da će tako biti, mislim da to onda nitko ne bi učinio", rekla je.

"Pedeset nijansi sive" prema mnogima je pomaknuo granice tolerancije i neke seksualne tabue, poput BDSM-a, učinio slobodnijima. Ipak, Johnson kaže da ugovor za originalni film koji je potpisala nije bio baš onaj koji su na kraju snimili.

"Seksualna sam osoba i kad me nešto zanima, želim znati sve o tome. Zato sam i radila na tim golišavim filmovima, ali sam pristala na snimanje puno slobodnije verzije od one koju smo napravili", ispričala je glumica.

Inače, Dakotu ćemo uskoro moći gledati kao Anne Elliott, junakinju posljednjeg romana Jane Austen, "Persuasion", ali u svježoj Netflix adaptaciji poznatog klasika.

Linker
11. travanj 2024 03:50